resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 3339
    neden kalması gerektiği ile ilgili uzun uzuna yazmaya gerek yok,böyle futboldan anlamayan bir yönetim varken rijkaardın kalmasına gerek yoktu burası doğru.
    *yalnız, rijkaardın oynatmak istediği futbol yapısına uygun oyuncuları (bunların alt yapı seviyesinde olacak 14 15 yaşında çocuklar) bulup getirecek,rijkaardla sürekli iletişim içinde kalıcak bir scout ekibi kurulsaydı.
    *alt yapıdaki hoca tugay yerine o sistemin emektarlarından yeni emekli olmuş bir barcelona oyuncusu olsaydı.
    *altyapıdan gelicek futbolcuların olgunlaşması sürecinde daha doğrusu yatırımın meyvelerinin olmasını beklerkende ligden ve avrupadan kopmamak için rijkaardın istediği oyuncular alınsaydı (misimovic klasik 10 numara forvet arkası pozisyonunda oynayan bir futbolcudur,göbekte oynamasi o yaştan sonra çok zor deco bile zar zor adapte olmuştur o bölgeye)
    *taraftarlara bu organizasyondan bahsedip ''sabırlı olun arkadaşlar '' diyip onlarında gazını alsalardı
    bunlar yönetim içerisinde olmadığımdan aklıma gelen mantıklı ve başarıyı getirecek hamleler,sağlıklı ve futbolu bilen bir yönetimin böylesine bir organizasyonla rijkaarda ipleri bıraktıktan sonra sabırla illaki başarı gelirdi,çünkü barcelonada bu başarıyı yakalamıştır kendisi.
    asıl icraati budur rijkaardın,ve bu yüzden sağlıklı bir organizasyonda başarılı olacak hocalardan birisidir.

    captano gibi birinin ''neden kalmalıydı'' sorusunun altında, rijkaardın klübede kalsaydıda bu yönetimle gelecekte başarısız olcağını görüyor olmasıdır.kendisinin haklı olması,sorusuyla ilgili verilen her cevabın anlamsız olması anlamına gelir.

    neden kalmalıydı sorusuna benim verebilceğim cevap gerçek hayata dayanır bir gerçeklilik barındırmaz, hayalden öteye gitmeyecek o cevap ise ; kendisi kalmalıydı,yönetimin değişmesini bekleyip adnan polat yönetiminden sonra gelecek olan futbolu bilen,sabırlı bir yönetimle ve taraftarla başarıya ulaşacağıdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın