resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 3338
    kendisi hakkında artık temcit pilavına dönmüş olan "rijkaard neden kalmalıydı" sorularının hala merak edildiğini görüyorum. doğrudur, sözlüğe yeni gelen arkadaşlarımız var, bütün entryleri okuyamamışlardır elbette.
    siparişler verdim, bazı cevaplar aldım ama sorduğum soruların cevapları değildi, en azından eksikleri vardı. ykaraca ve canselmo muhteşem yazılar yazdılar. hayatım boyunca tek bir yazı yazmaya kendimi adasam, yıllarca üstünde çalışsam bile onların yazdığı gibi yazamam.
    genellikle rijkaard'ın adam olduğunu anlatan entryler okuyorum. hee, biliyoruz zaten. kesinlikle karakter olarak müthiş bir adam. mesela geçen sene nonda ıslıklandığında oyundan çıkarmaması teknik direktörlüğü hakkında fikir vermez ama adamlığı hakkında fikir verir. bunu teknik direktörlüğüne bağlamak abesle iştigaldir.

    bir de türlü çeşitli kelime oyunlarıyla, muhteşem yazı yetenekleriyle aklı sıra laf sokan, aşağılamaya çalışan arkadaşlar var.
    soruları en net bilenler olmalarına rağmen bir tık ötesine geçtiklerinde hakarete gidecek yazılarından fazlasını yazamıyorlar. yazıları gayet kalabalık, gayet sarsıcı ama içi boş ne yazık ki. benim bir kulağımın arkası kaldı arkadaşlar, ben bu numaraları yutmam. bir de destekçileri var ki, ah canlarım benim.

    bir açıklama daha yapmak lazım, beni rijkaard düşmanı olarak görenler var ki, bunlar aslında rijkaard hakkında neler yazdığımı, neler düşündüğümü en iyi bilenler. ama işte rijkaard'ın taraftarı olunca oradan öyle anlaşılıyor demek ki. yapacak bir şey yok, el-insaf demekten başka.

    neyse, sorulara geçelim. sorularımız rijkaard ayrılmadan önceki döneme veya rijkaard'ın ne barcelona ne rotterdam dönemine yönelik değil, rijkaard kalsaydı gelecekte galatasaray'da neler yapacağı, kulübe neler kazandıracağına yöneliktir. ama elbette cevaplar içinde geçmişten örnekler vererek fikri desteklemek mümkündür, bunda sıkıntı yok.

    1- rijkaard kalsaydı, bize ne tür bir futbol oynatacaktı? rijkaard bundan bahsetti mi, bahsetmesi gerekir miydi? yani bizim takımın nasıl bir futbol oynayacağını bilmemiz gerekir miydi, gerekmez miydi? rijkaard bize açıklama yapmadıysa ve böyle bir gereklilik yoksa biz ne konuşuyoruz ki?
    2- yukarıdaki soruya verilecek cevaba istinaden, bu futbol şeklini hangi kadroyla oynatacaktı? 23 kişilik bir kadro ve 6+2+2 yabancı sınırlaması olan bir türkiye'de, rijkaard'ın oynatmak istediği futbolu maliyeti ne kadar olan bir kadro oynayabilir? galatasaray spor kulübünün bu kadar parası var mı? alınacak oyuncuların takıma cuk diye oturacağını biliyor muyuz?
    3- bu kadronun oluşturulması için altyapının katkısının maliyetleri düşürmek açısından çok önemli olduğu açık. peki, altyapıdaki gençleri a takımda ilk 11 düzeyine getirmek için gereken bir zaman var. bu süre ne kadardır? ve maliyeti nedir?
    4- iyi futbol, iyi futbolcularla oynanır düsturuna itiraz edeni döveceğimize göre, altyapı takviyeli bu kadronun oluşturulması ve bu takımın 1.soruda sorulan souya verilecek cevaba göre oynanacak futbolu takıma oturtması için toplamda ne kadar süre sabretmek gerekli?
    5- rijkaard, ben ve bir kaç kişi hariç genelde inanıldığı şekliyle takımda kendisini sabote eden futbolcuların varlığını farkedememiş, bunları yönetememişken gitmeyip devam etseydi, futbolcuları yönetmeyi nasıl başaracaktı?
    6- galatasaray'da 3 transfer dönemi geçirmiş olmasına rağmen hiç yapamadığı şeyi, yani istediği futbolcuları nasıl aldırmayı planlıyordu?

    cevapları gayet teknik, demir gibi soğuk gerçekler olarak istiyorum. eğer gerçekten cevap vermek istiyorsanız, sorular açık değilse, kafanızda soru işaretleri varsa istediğiniz soruyu mesajla sorabilirsiniz. her zaman olduğu gibi bütün mesajlara cevap vereceğim. ama rica edeceğim, açıklamaları mesajla yapmayın, sözlüğe yazın ki herkes yararlansın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın