resim
Lionel Andrés Messi Cuccitini
Takım:Miami
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:37
Boy:1.70
Uyruk:Arjantin
  • 564
    (her oyuncu için söylediklerimize dediğim gibi biz oyuncuyu takımla izleyemiyoruz. öyle yorumlayamıyoruz. bir pozisyonda yaptıklarıyla veya yapamadıklarıyla övüyoruz veya yeriyoruz)

    benim messi hakkında takıldığım nokta büyük oyuncu diye övülmesi. önce büyük oyuncu ne demek onu düşünelim. bence büyük oyuncu oynadığı takımı kademe atlattıran, farkını ortaya koyan futbolcudur. büyük oyuncu yeteneğini sunmak için fırsatını kendisi yaratır. takıma bağımlı olmaz. takım ona bağımlı olur. maradona futboluyla buna her zaman çok güzel bir örnek olmuştur. daha basit örnek olarak, arda galatasaray için büyük oyuncudur. çünkü galatasaray'a kademe atlatır.

    gelelim messi'ye. bence messi yıldız futbolcu. yetenekli futbolcu. ama büyük oyuncu değil. barcelona ona öyle imkanlar sunuyor ki o da yeteneğiyle değerlendiriyor. zaten yetenekli olup değerlendirebildiği için orada oynuyor ve yıldızını parlatabiliyor. fakat şuana kadar oynadıklarıyla asla "büyük oyuncu" diyemeyiz.

    messi'yi seyretmek çok keyifli. ama barcelona'da seyretmek keyifli. o yüzden messi'yi messi yapan barcelona'dır. bir futbolcu yeteneğini ya kendisi sergiler, ya da takım ona fırsat verir. messi bu açıdan ikinci kategoridedir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın