resim
Selçuk İnan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Gaziantep FK
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 61
    öncelikle şunları söylemekte yarar var,

    selçuk kesinlikle devamlılığı olan bir oyuncu. iki ayaklı, türk futbol standartlarının üzerinde teknik kapasiteye sahip, ara pası ve frikik atabilen, kanımca türk milli takımında ilk 11 çıkması gereken bir oyuncu.

    bu cümle belki de bir türk futbolcusu tasfiri için bazılarına abartı gelebilir, böyle algılayan da haklıdır. dolayısıyla şu limiti koymakta fayda var, galatasaray ortasahasında oynayabilecek, türk pasaportlu bir oyuncu penceresinden bakılmalı duruma.

    selçuk, oyunu iki yönlü oynaybilien bir oyuncu. 4-5-1 taktiğinde ön liberoda, 4-4-2 de orta sahada, 4-2-3-1 de ise gerektiğinde forvet arkası oynayabilecek düzeyde bir oyuuncu. ha, tabiki bu noktada verimliliği tartışılır, oynar ya da oynayamaz denilebilir. fakat bu pozisyonlarda yerini yadsımadığı tranzonda oynadığı maçlardan gözlerimize aşikar. kesinlikle standart üstü bir futbolcu.

    türk futbolunda topu iki yönlü oynayabilen oyuncu yetiştirme sıkıntısı olduğu bir gerçek. bunun başlıca sebebi, taktik çalışmaların oyuncuları yeterince geliştirememesidir. bu demek değildir ki bunu yapan futbolcu yok. var. var ama galatasarayımızda yok. selçuk bu noktada defans çıkışlarında, oyun kurmada, alan savunmasında, duran toplarda takımımıza yardımcı olur. zaten meziyet anlamında eksik kalan ilk11 e, teknik açıdan zenginlik kazandırır.

    kart ve sakatlık problemi yaşamayan, toplu olduğu kadar topsuz oyuna da hakim, türk standartlarının üzerinde bir oyuncu olarak görüyorum selçuğu. hala sözleşmesini uzatmamış olması, transferini kolaylaştırabilir. zamanında 5 milyon euro istenen selçuk, galatasarayımıza bedelsiz gelebilir. her ne olursa olsun, bu transferi sene sonuna bırakmamak gerek diye düşünüyorum. yine de, bu sene tarihinin en iddalı performanslarından birini ortaya koyan trabzondan, tarihinin en kötü performanslarından birini ortaya koyan galatasaraya gelmek ne kadar akıl kari olur selçuk için, orası muamma.
App Store'dan indirin Google Play'den alın