resim
Gheorghe Hagi
Görev:Teknik Direktör
Takım:FCV Farul
Yaş:59
Uyruk:Romanya
  • 1295
    hagi, türkiye süper liginin gerçeklerini çok iyi biliyor.

    türkiye deki sahalar, oyun anlayışları, yerli futbolcular, yönetim ve taraftar; hiçbiri total futbol denilen ve şu an tepe noktasının barcelona olduğu bir sisteme ulaşmanıza izin vermez.

    sahalar berbattır, oyun anlayışları serttir, kafanızı kaldırtmazlar basarlar, yerli futbolcular pas alışverişi, pozisyon bilgisi ve nerede baskı kuracaklarını bilemez. yönetim hocanın isteğine göre oyuncu almaz , yabancı oyuncular yerli futbolcularla hiç bir zaman iyi iletişim kuramazlar veya tam tersi olur. bu listeye daha yüzlerce örnek verebilirim.

    skibbe ve rijkaard futbolu gerçekten çok iyi bilen insanlar topu koşturacaklarını zannettiler ve sistemlerinden hiç ödün vermediler ve sonuçlar hüsran oldu.

    türkiye liginde eğer pas futbolu oynayacaksanız takım hem birbirini çok iyi tanıyan kişilerden oluşacak ve yerli - yabancı kalitesinde fark olmayacaktır. sen sarp ile elano dan yada misimovic ile barış özbek den paslar la çıkmalarını isterlersen ağır defansınla seni avlarlar ki avladılar. bu sebeple ben skibbe ve rijkaard ile yolların ayrılmasına normal bakıyorum. bana anormal gelen ise eğer pasa dayalı futbol oynayacaksın bütün adamları ona göre transfer etmeniz gerekiyor, yani servet, barış, sarp, sabri ile total pas futbolu oynayamazsın.

    hagi geldiği anda önce delik deşik olan kanalları kapatmaya çalıştı, sağ ve sol bek bile kanal kapatmak için daha içe kat etmeye başladı. aykut ve ufuk degajla oyun kurmaya başladı, 3-4 pas ile rakip kaleye inmeye çalışıyor artık takım, topuda kaptırırsa zaten arkasında çok boşluk bırakmıyor. takımın kendine güveni gelmesi için doğru bir hareket bu. ama skibbenin ara ara, rijkaardın hiç bir zaman kuramadığı pas futbolu sistemini hagi ile unutmamız gerek.

    ben metin oktay ı seyretmedim ama 1990 dan beri galatasarayı izledim, hayatımda seyrettiğim en büyük galatasaraylı futbolcu hagi idi, ne olursa olsun, takım nereye giderse gitsin; hagi benim için herzaman hagi best olacaktır...
App Store'dan indirin Google Play'den alın