resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 3462
    dünden beri kaptanlığı tartışılıyor, yine. yine diyorum çünkü bu konuyu en hararetle tartışanların büyük çoğunluğu zaten kaptan olduğu günden beri, kaptan olarak ne yapacağı belli değilken bile eleştiriyorlardı. ama o zaman takımda ne neill ne de cana vardı, arda da, takım da bu durumda değildi. sesleri bu kadar gür çıkmıyordu.

    elbette, arda da şimdiki eleştirileri hak edecek çok şey yaptı.
    eh, biraz da şanssızdı tabii. sevgilisi çok tanınmış bir oyuncu. sinem kobal'ın sevgilisi olmanız dedikodu sayfalarında yer almanız için yeterli. arda turan olunca, çok daha ilginç bir magazin objesi haline dönüşmeniz de normal.

    kaptanlık mevzusunda çok şey söyledim ama tam ifade edememişim demek ki. arda turan için büyük kaptan değil deniyor. doğrudur. henüz galatasaray'ın büyük kaptanlarından olmadı. bandı taktığı gün birine büyük kaptan demek temenniden öte anlam ifade etmez zaten. taraftarın isteği bu yöndeydi, büyük kaptan olsun istiyordu. kafiyeye de uyuyordu canım, büyük büyük kaptan arda arda turan.

    galatasaray'ın gelmiş geçmiş kaptanları içinde büyük kaptan diyebileceğimiz çok fazla futbolcusu yok. 48 adet 1. kaptanı olmuş bir kulüp için sayı çok az. büyük kaptan derken, kaptanlığıyla anılan demek istiyorum. mesela metin oktay, kaptanlığından çok golcülüğü, büyük kişiliği ile anılır. örneğin hakan şükür, golcüdür, kaptandan önce. ama turgay şeren, gündüz kılıç, fatih terim, cüneyt tanman ve en son bülent korkmaz kaptanlıklarıyla anılır. büyük kaptandırlar.

    cüneyt tanman ile bülent korkmaz arasında büyük kaptan yok. sözlükte bülent'in ilk kaptan olduğu zamanları bilmeyenler çoğunluktadır sanırım. bülent, bandı takar takmaz büyük kaptan mı oldu sanıyorsunuz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın