• 110
    --- alıntı ---

    şampiyonlar ligi'nde her maç jeneriklik golleri kalesinde gören bursaspor, uefa ile yayın gelirleri konusunda yeni bir anlaşmaya varmak üzere...

    --- alıntı ---

    --- alıntı ---

    türkiye basketbol federasyonu'ndan, maçların sadece sonlarını izleyen basketbolseverlere veryansın

    http://www.zaytung.com/fotos/TurgayDemirel3.jpg

    dün akşam saatlerinde türkiye basketbol federasyonunun istanbul'daki merkez binasında düzenlenen basın toplantısında, federasyon başkanı turgay demirel'in hedefinde basketbol maçlarının sadece ikinci yarısını seyreden basketbolseverler vardı. maçların daha çok ikinci yarısının, hatta sadece son dakikalarının izlenmesinin sporseverliğe sığmadığını; basketbolcuların en az ikinci yarıda olduğu kadar ilk yarıda da efor sarf ettiklerini vurgulayan demirel, sorunun çözümüyle ilgili düşüncelerini de basın mensuplarıyla paylaştı.

    "çocukların ilk yarıdaki emeklerine yazık"

    federasyondaki kurmaylarıyla beraber basın mensuplarının karşısına çıkan turgay demirel, son dünya şampiyonasında milli takımımızın başarısıyla beraber yeni sezonda bazı şeylerin değişeceğini zannettiklerini ancak liglerin başlamasının ardından yine aynı tatsız durumla karşılaştıklarını üzülerek belirterek şöyle devam etti: “yıllardır biz mi fazla abartıyoruz, sadece bizim çevremizde mi var böyle insanlar diyorduk ama biraz reyting oranlarını takip edince yanılmadığımızı anladık. arkadaş, maç aynı maç ama son 5 dakikasının izlenme oranı, geri kalan süreyi neredeyse altıya katlamış. ayıp yahu, bu çocukların da emeklerine yazık..."

    çözüm arayışları

    ortadaki bu vahim tabloyu değiştirmek için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarının üzerinde duran demirel, geliştirdikleri bazı çözümleri de şu sözlerle aktardı:

    "uzun vadeli olarak maçların puanlama sistemiyle ilgili radikal değişikliklere gitmeyi düşünüyoruz. fiba’yla da bu konuda görüşmelere başladık. sunacağımız sistem şöyle; maçlar yine 4 periyot olarak oynanacak ama her periyotun sonunda skoru sıfırlayacağız. maç sonunda en çok periyot alan galip gelmiş sayılacak. her iki taraf da 2'şer periyot kazanmışsa beraberlik sayılacak. bir tane uzun maçı 4 kısa maça bölmüşüz gibi düşünün. aynı voleybolda olduğu gibi işte. gerçi düşününce onu da pek izleyen yok ama neyse artık...”

    açıklamalarında, basketbol maçlarının ilk yarılarını izletmek için alacakları kısa vadeli önlemlere de değinen demirel, bu konuda da yayıncı kuruluşlarla işbirliğine gideceklerini ifade ederek şunları kaydetti: "maçın hemen sonunda izleyicilere ekrandan ilk yarıyla ilgili bir takım sorular sorulacak. atıyorum mesela 'kerem tunçeri 6. dakikada yerini kime bıraktı', 'ilk periyotun sonunda hangi oyuncu diğerine dirsek attığı için aralarında kısa bir gerginlik yaşandı' gibi; bu tarz ince ayrıntıya dair sorular. cevabı bilen gerçek basketbolseverlere imzalı forma, top falan bir şeyler vereceğiz. bu yöntemle de kısa süre içinde maçların tamamını izleyenlerin sayısında bir patlama yaşanmasını bekliyoruz. neticede basketbolu ne kadar sevdikleri tartışılır ama beleşi seviyor insanımız..."

    “dünyada hiçbir spor dalına böyle davranılmamıştır”

    konuşması sırasında öfkesini dizginlemekte oldukça zorlanan turgay demirel son olarak, “bakın dünyadaki diğer sporlara, ya seviliyorlar ya da sevilmiyorlar. misal bir insan halteri ya izler ya da izlemez. ya da 1500 metre koşusu için hiç kimse ‘son 500’ü izlerim’ dememiştir. eğer seviyorsanız başından sonuna izleyin ya da sevmiyorsanız hiç izlemeyin kardeşim. biz kimin gerçekten sevdiğini, kimin gerçekten sevmediğini böyle anlayamıyoruz” diyerek, toplantıyı sinirli bir şekilde terk etti.

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın