• 102
    --- alıntı ---

    mehmet helvaci'dan istifa dedikodularına yanıt...

    galatasaray 2. başkani helvaci : "istifa etmem"

    "yönetim içinde muhalif yok, farkli görüşler var"

    "yönetimde kriz olduğuna inanmiyorum. henüz yönetim bir araya gelmedi, kriz olmasi için yönetimin bir araya gelmesi lazim"

    "bu sezon şampiyonluk sözü veremem, ama çikmadik candan ümit kesilmez

    "işin çelebi stat için amele gibi çalişmiştir"

    "misimoviç kararini hagi değil biz veririz"

    galatasaray yönetiminde yaşanan kriz sürerken, kulübün ikinci başkanı mehmet helvacı, istifa etmeyeceğini açıkladı.

    sarı-kırmızılı yönetimde yarın yapılacak toplantı öncesi bir televizyon programına katılan helvacı, önemli açıklamalarda bulundu. istifa etmenin doğru bir şey olduğunu düşümediğini vurgulayan mehmet helvacı, şunları söyledi:

    "ben istifa etmem. istifa etmenin doğru birşey olduğunu düşünmüyorum. arkadaşımız cemal özgörkey'in istifasına benim yorum yapmam yakışık almaz. ama ben olsam istifa etmem, yanlışlıklarla mücadele ederdim."

    yönetim içinde kriz olduğuna inanmadığını ifade eden helvacı, "kriz olması için yönetimin bir araya gelmesi lazım. henüz yönetim bir araya gelmedi. yönetim bir araya gelmeden yorum yapmak doğru olmaz. yönetimin masada toplanması ve ortak akılla hareket etmesi gerek. kararlar masada ortak alınmalı. cemal özgörkey'in istifasına yorum yapmayacağım. yönetim içinde muhalefet yok. karşıt görüş olabilir, farklı düşünenler olabilir" dedi.

    mehmet helvacı, kayserispor maçı sonrasında medyada yer alan haber ve yorumlar üzerine de şu açıklamayı yaptı:

    "galatasaray'da yöneticiler medya aracılığı ile birbirlerine haber göndermez. biz o toplantıyı başkan adnan polat'a haber vererek yaptık. başkan'la, murat yalçındağ'ın telefonu ile konuştum. benim ekibim diye bir şey yok. sadece başkan adnan polat ve o'nun ekibi vardır. yönetim içinde muhalefet olmaz. farklı görüş olabilir. ancak dışardan birisi muhalefet olabilir. yönetim içinde de farklı görüşler olabilir. o toplantıda olanların liseli olması bir ayrıntı. liseli olup da farklı görüşleri olan çok arkadaşımız var. bir yönetimin bütün bireylerinin aynı görüşte olması mümkün değil. farklı fikirler olur, aramızda tartışma da yaparız, bazen kavga da ederiz. ama hepsi galatasaray'ın menfaati içindir. güvenoyuna da gerek yok. genel kurul 2 yıl için başkan adnan polat'a yetkiyi vermiştir. o günkü toplantıda liseli olan da vardı, liseli olmayan da. aynı masanın etrafında oturan liselilerin de farklı görüşleri var. birbirimize muhalif olmak için değil, bazen inanmadığımız bir şeye inanmadığımızı söylüyoruz. bunun liseli olmakla olmamakla ilgisi yok. benim yaptığım söylem, aslına bakarsanız benim gibi bir hocanın söylemi değil. ama bu sürecin arkasında birçok şey var. birleşme süreci bitti gibi gözüküyor ama tamamen bitmedi. adli safhaya taşınması mümkün. 7 senedir halka açık şirketle ortaklarımızın bir bölümü ile davalı durumdayız. istemesek de bu oluyor. adli camiada ve bizim camiada birleşmenin hukuksuz olduğunu iddia edenler hala var. ben orada çıktım ve 'bunun içinde hiçbir hukuksuzluk yok' dedim. 'bunu ben yaptım' dedim. bu işin başlangıcı özhan canaydın'dır. ikinci önemli kişi mevcut başkan adnan polat'tır. benim önümü açmıştır. evet ben yaptım, ama bir tek cümle içine takılmamamız gerek. konuşmamın tamamında profesyonel arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. bunu başkan da söylemiştir, bu işin proje mimarı mehmet helvacı'dır diye."

    işin çelebi stat için amele gibi çalişmiştir

    mehmet helvacı şirket birleşmesi ile ilgili 'ben yaptım' şeklindeki açıklamasına benzer olarak da, türk telekom arena'da işın çelebi'nin yaptığı çalışmaları örnek gösterdi ve şu yorumu yaptı:

    "stat için işın bey amele gibi çalışmıştır. evet stadı da işın bey yapmıştır. yani işın bey bu kadar çalışmasaydı, stat bitmeden bu kadar gelir elde etmezdi. evet herkes çalışmıştır, ama işin asıl sorumlusu o'dur."

    misimoviç kararini hagi değil biz veririz

    helvacı, teknik direktör hagi'nin misimoviç'i kadro dışı bırakması konusunu ise görüşeceklerini belirterek, "hagi de bizim profesyonel çalıştırıcımız. o fikrini rapor etmiştir, yönetim kurulu durumu görüşür ve kararını ona göre verir. bu sezon şampiyonluk sözü veremem, ama çıkmadık candan ümit kesilmez. galatasaray 14 sene de şampiyon olamadı. iyi şeyler yapmak için uğraşıyoruz. galatasaray'ın şampiyon olmasından daha önemli olan, ekonomik hadiselerin gerçekleşmesidir" şeklinde konuştu.

    --- alıntı ---

    *
App Store'dan indirin Google Play'den alın