• 131
    sanırım bundan sonra önemli olan şey takımın mücadelesi ve gelecek adına iyi futbol. zaten bu dakikadan sonra da asıl hedefimiz gibi duruyor gelecek planlaması. yeni stattı, devre arasındaki çalışmalardı, bi ihtimal inanılmaz bir seri yakalanabilir tabi ama; zor, baya zor. ihtimalden öteye geçer mi, şu sıralar belli değil.
    böylesine kötü günlerde oynanan bu futbol, biraz olsun sevindirdi tabi ama yine de nasıl bir duygu içine girmemiz gerektiğini tam anlamıyla çözebilmiş değilim. bir sürü soru işareti var kafamda.

    şampiyonluktan neredeyse kopma noktasına geldiğimizden dolayı bu maçın skoruna fazla takılmıyorum. takımın mücadelesi ve oynanan güzel futbol sevindirici tabi. özledik sahada şöyle takım görmeyi. böyle oynanmaya devam edilsin, şampiyonluk gelmezse bile önümüzdeki sezon için daha hazır, daha güçlü bir takım oluşur. tabi gitmesi gerekenlerin bir an önce gönderilmesi de gerekiyor.

    ben bugünkü güzel futbola rağmen sahada gençleri görmeyi tercih ederdim. orta sahada musa ile cumhur artık girmeli şu takıma. ayhan elinden geleni yapıyor iyi hoş da gelecek kurtarılmalı artık, gün değil. ayhan'ın oynayacağı şurada maksimum 2 senedir. ayhan'ın yerine cumhur, sabri kendi mevkisinde devam etsin, onun yerine de musa. ali de servet'in yerine. sol bekte ben hep insua'yı tercih ederim ama hagi hakan balta'dan yana kullanmayı seçiyor tercihini. veya neill-ali ikilisi yerine neill-hakan ikilisi de olur. ufuk-sabri-neill-ali(hakan)-insua-musa-cumhur-barış-elano-kewell-pino şeklinde bir kadro ile çıkmamızı isterdim ben bu akşam..

    dediğim gibi, oynanan futbol iyi hoş ama, şampiyonluk zaten uzak. ayrıca, ben cumhur ile musa'nın da bu mücadeleyi göstereceğini, hatta daha etkili olacaklarını düşünüyorum. şuanda olduğumuz konumlardan daha da kötü yerlere geleceğimizi sanmıyorum gençlerin oynamasıyla. daha iyi yerlere gelmemiz bile söz konusu, şuan olmasa bile önümüzdeki yıllarda.

    isim isim incelemek gerekirse; elano gerçekten çok etkiliydi. hücumda çok iş yaptı. kewell da geçtiğimiz haftaya nazaran daha etkiliydi, yavaş yavaş eski formuna dönüyor. pino da idare etti. kewell ile iyi anlaştılar zaman zaman. orta sahada da barış'ı beğendim. sahanın en çok çalışanlarındandı. bu takımda kalması gerekiyor bence barış'ın. şu takımda ilk 11 oynamayı da bir çok kimseden fazla hak ediyor kanımca. ali turan da o kadar protestoya rağmen iyi oynadı, bi kaç pozisyon hariç geçit vermedi. neill bildiğimiz gibi zaten. bir ara oyun kuruculuğa bşke soyundu, helal olsun sana lucas! servet yine aynı tas aynı hamam devam ediyor. yine yaptı klasikleşmiş hatalarını, adam kaçırmalar, kritik hatalar. sadece bu sefer kayseri o pozisyonları değerlendiremedi. ayhan'ı da anlıyorum bir yere kadar da, servet'in hala ilk 11 başlamasına bir türlü anlam veremiyorum.

    hakan balta ile ayhan'ı tartışması, aslında pabucun pahalı olduğunun bazılarınca anlaşıldığının da göstergesi.

    kaçan çok önemli fırsatlar, şanssızlık da bir yana hakeme değinmeden olmaz. 2 tanen net penaltı güme gitti. öyle bir duruma gelindi ki, verilmeyen 2 penaltı kimsenin umurunda değil. bir zamanlar taraftarından, teknik ekibine, yönetimine herkes kükrerdi.. kükreyecek durumda da değiliz ki gerçi..

    dediğim gibi, kafamda bir sürü soru işareti, ikilemler var;

    -"acaba hagi hala şampiyonluğu mu kovalıyor, yoksa gelecek planlaması mı başladı?"
    -"takımda devrim yapılıyor mu?"
    -"iki maç sonra yine aynı tas aynı hamam mı olacak her şey yoksa bu mücadele, güzel futbol devam mı edecek?"
    -"takım iyiye mi gidiyor, yoksa olduğu yerde mi sayıyor?"
    -"gidecekler, kalacaklar?"

    vs vs.. bu soruların cevabını zaman verecek sanırım.. kafam bir hayli karışık anlayacağınız..

    http://jaimelesport.blogspot.com/...0-0-galatasaray.html
App Store'dan indirin Google Play'den alın