• 2718
    insanlar üzerinden değil de konsept üzerinden düşünüldüğünde terk edilecek bir ortam olarak görmüyorum ben burayı. kendim dahil kişisel tartışmalarım, hele ki moderatör olmam sebebi ile sürekli eleştirilmişliğim var, muhtemelen devam da edecek.

    insanın olduğu yerde sorun, sorunun olduğu yerde çözüm vardır. insan vardır kurallardan şikayet eder, özgür olmak ister, küfredeyim, yazayım edeyim, küfrü hak etti der. insan vardır, küfürlü ortamlarda barınamaz. insan vardır kendi futbolcusuna hakaret etmekte beis görmez, insan vardır eleştirmenin hakkı olduğunu savunur. bir yerde barınmanın yolu o yeri benimsemektir, kuralları ile birlikte, yazılı veya yazısız.

    burdaki tartışmaların ana kaynağının bizi biz yapan samimiyet, arkadaşlıklar vs olduğunu düşünüyorum. yoksa düşünsenize, ekşide her gün ne kavgalar oluyor, küfürler ediliyor da kimsenin umrunda değil, niye? kim kime, dum duma da ondan... ama burası öyle değil, burdaki insanların yüzleri belli, hayatları belli, fikirleri, çizgileri belli. arkadaşlıklar var, kurulan dostluklar, gönüllülük var ve ortak bir sevda var elimizde. bizi biz yapan konspet ise bu işte. bu yüzden insanın olduğu her yerde sorun olacağını, illa ki arızaların çıkacağını unutmamak ve de doğal seleksiyona güvenmek lazım.

    şahsi fikrim, sözlükte haddinden fazla tartışma olmasının bir sebebi de bu aralar futbol takımımızın da bir türlü iyi gidememesi. konu galatasaray, buraya girdiğinde galatasaray söz konusu ama herkes üzgün, herkes kırgın, herkesin bir fikri var, herkes daha iyi olmalı diye kafayı sıyırmış durumda. ve en kötüsü birlikte sevinemediğimiz için birbirimize sarıyoruz.

    son olarak bir tanım yapmak istedim : galatasaray futbol takımının bir şampiyonluğuna sahne olacağı günü dört gözle beklediğim platformdur bu sözlük.
App Store'dan indirin Google Play'den alın