resim
Jürgen Norbert Klopp
Görev:Teknik Direktör
Takım:Liverpool
Yaş:56
Uyruk:Almanya
  • 9
    teknik direktörü oldugu borussia dortmund’un dün hannover’i 4-0 yenmesi sonrasi efsane bir röportaj vermistir.

    http://www.youtube.com/...ture=player_embedded

    --- alıntı ---*

    soru: 11. hafta sonrasi mainz ve frankfurt gibi kulüplerle puan durumunda yarismak, dortmund gibi bir takimin yetinecegi bir durum olmasa gerek.

    klopp: sorun üzerine sorunumuz var takimla. takim söylenenleri uygulamiyor. takima ulasmak artik cok zor. acikcasi, teknik direktör olarak dogru kisi miyim artik, bilmiyorum. bu hafta bu konulari ele almamiz gerekiyor kulüp ile. mainz ve frankfurt bu sene süper bir sezon oynamiyorlar, ama fena sayilmazlar, o yüzden bize yakin olmalari normal.

    soru: bugün kagit üzerinde 4-0 galip geldiniz, ancak bvb zaman zaman deplasman takimi gibi oynadi. antrenör olarak sizin hosunuza gitmemistir bu.

    klopp: hayir. bu yüzden devre arasinda da cok yüksek sesle konustum takimla, cünkü bu tarz futbol bizim amacimiz degil. kötüydük. sans eseri kazandik bugün. cok cabuk, cok sey degistirmeliyiz. sonra devam etmeli. elimizde baska oyuncu yok. transfer yapmak icin de paramiz yok. bilmiyorum, biraz caresizim su an. eve gidip, aklimiza birseyler getirmeliyiz.

    soru: takima bakarsak, kaleciniz 29 yasinda. yas sorunu gösteriyor takimda. üst düzey bir takim bunu nasil kaldirabilir?

    klopp: roman bugün fena bile oynamadi. sabahlari uyandiktan sonar genelde korkunc görünür kendisi. ama orada da bir degisiklige gitme sansimiz yok. kollamaliyiz kendisini. nereye kadar böyle idare edebiliriz, görecegiz. ama alternatifim yok, sahada oynayanlari da koyamam., elimizde tek o var, o yüzden onu da bazen icerek güzelmis gibi görmemiz gerekiyor.

    soru: 4-0’dan sonra sevinmek icin kalesinden cikti, ve kaleyi bos birakti. takim teknik direktöre karsi oynuyor diyebilir miyiz?

    klopp: mümkün... tv’de tekrar izlemem gerek. ama söyleyecek sey bulamiyorum. bir cok sey ortaya cikti bugün.

    soru: son olarak, lothar sippel gibi takima büyük katkilar saglamis, bir cok önemli gol atmis bir oyuncu yine kadroda yoktu. bunun sebebi sahsi sorunlar mi?

    klopp: lothar ve ben uzun yillardir tanisiyoruz. zamaninda eyelet karmasinda beraber oynadik, genelde o oynar, ben yedektim. o zamandan beri biliyorum ki, bir gün lothar benim oyuncum olursa, bunu burnundan getirecegim, ve bunu da simdi her hafta yapiyorum.

    --- alıntı ---

    futbol programi zeigler icin mizahi bir röportaj. nasil da ciddiyetle oynuyor klopp! harika bir adam bu. misal bundesliga’nin 24.4 yas ortalamasiyla nürnberg ve hoffenheim sonrasi en genc takim olmasina ragmen, takimin agabeyi konumundaki 29 yasindaki kaleci roman weidenfeller’i böyle tiye almasi, puan durumundaki siradisi ilk üclü dortmund, mainz, frankfurt’u yorumlamasi, ve borussia dortmund ‘un belki serkan aykut’u olan lother sippel icin söyledikleri, ve bunu mactan hemen sonar yapip, bozuntuya vermemesi, bundesliga’nin su an en renkli, en sempatik teknik direktörü.

    ha, simdi buna benzer bir röportaji ertugrul saglam ya da senol günes türkiye ligi icin yapsaydi, nasil bir “küstah, terbiyesiz” damgasi yerdi, düsünmek istemiyorum! büyüksün, kloppo!
App Store'dan indirin Google Play'den alın