resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 3150
    frank rijkaard'ı deli gibi savundum, hala da tam olarak kabullenmiş değilim bazı şeyleri. rijkaard bir gün gidebilirdi zaten kabul.. bu sistemi oturtmak zordu zeminler kötüydü falan.. ama rijkaard bu şekilde gönderilip de arkasından başka yaptırımlar gelmezse yarın hagi de bu nedenle gider hagi'den sonraki de. çünkü artık şu çok açık servet çapında bir adam bile rijkaard gibi bir ismin başını yiyebiliyor. bunu bilen topçu hagi'nin taktiğini beğenmez surat yapar, ötekinin idmanını beğenmez tavır yapar.
    rijkaard benim için çok başka bi adamdı. en sevdiğiniz teknik diektörün mesela bir çoğunuzun beğendiği mourinho'nun bir gün galatasaray'a geldiğini düşünün. ona ne kadar inanacağınızı düşünün, olur da takım kötü giderse nasıl arkasında duracağınızı, hep burada kalmasını isteyececeğini düşünün. ben bunları hissettim rijkaard geldiğinde. o yüzden de sonuna kadar inandım. ben de bilyordum bir noktadan sonra bu işin böyle gitmeyeceğini ve bana kalırsa rijkaard da biliyordu sene başından beri. adamın 36 kişilik listesi dikkate alınmayıp, çapsız adamlar son şansı diye açıklama yapıp maçlarda topa ayak uzatmazsa sizin o çok sevdiğiniz hocalar da gelse durum farklı olmaz.
    rijkaard futbolda devrim yapamadı ama en azından bu mantalite onun sayesinde değişebilirdi, bu anlamda devrim fırsatını tepti yönetim. tamam rijkaardla olmadı ama oldurmayanların yaptıkları yanlarına kalmamalıydı.
    rijkaard'ı galatasaray arması olan eşofmanla görmek bile güzeldi.. bir yanım hala senle kıvırcık ama olmadı buralarda biz böyle adamlarız işte taktik falan iyi güzel de bi de maçtan önce biraz allah allah allah nidaları yükselmeli soyunma odasından.. sen bunu bilemedin.. güle güle..
App Store'dan indirin Google Play'den alın