resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 3125
    kendisinin galatasaray'dan ayrılışı ile ilgili bir basın toplantısı yapmasını istiyorum. ama biliyorum, yapmayacak. yine de yaparsa diye ben bir konuşma metni hazırladım. isterse bunu okuyabilir. hatta bunu isteyen herkes istediği yerde okuyabilir.

    şöyle:

    merhaba arkadaşlar,

    ...

    1.5 senelik bir dönemin sonuna geldik. ben avrupa'nın önemli takımlarında çalışmış bir teknik direktör olarak galatasaray bana teklif yaptığında, eski yöneticiniz haldun üstünel'den çok etkilenmiş ve onunla çalışmaya karar vermiştim. karar verirken galatasaray'ın avrupanın önemli kulüplerinden biri olduğunu biliyordum. karakter olarak çalışmaya ve kişisel değil takım başarısına önem verdiğimi haldun bey'e ilettim. o da yeni bir sistem istediklerini, türkiye'de oynanmayanı oynamak istediklerini ve bunu benimle yapmak istediklerini söyledi. karşılıklı anlaşma sonucu galatasaray ile sözleşme imzaladım.

    bunları yaparken galatasaray kulübünün ne kadar kötü yönetildiğini ne yazık ki farkedememişim.

    galatasaray taraftarı her zaman arkamda oldu. en kötü günümüzde bile bizi desteklediler. son maça kadar tüm takıma sahip çıktılar. o yüzden onları bu konuşmanın dışında tutuyorum. ancak taraftar bilmelidir ki, dünyanın hiçbir büyük kulübü böyle yönetilemez. galatasaray yönetimi verdiğim listelere hiçbir zaman sadık kalmadı. transferler hep zorlama ve benim esas isteklerimin dışında gerçekleşti. bütün bunlar yetmiyormuş gibi bir de takım içinde suni huzursuzluklar çıkartıldı. bu olayların başlıca sorumluları arasında hem futbolcular hem de yöneticiler var. arda ile alakalı yapılan negatif tezahüratı çıkartanlar, takım içindeki başkaldırmaya da önayak oldular. sanki galatasaray için çalışmak değil de, galatasaray'dan mümkün olduğunca faydalanmak adına çalışıyormuş gibi gözüken bu kimseler halen sizin kulübünüzün başındalar. ben rijkaard ve yardımcım neeskens yarın öbür gün başka bir kulüpte çalışmaya başlayabilirsiniz. ancak sizler, bu takımın taraftarları, lütfen bir takım gerçeklerin farkına varın. gün gelir bu yöneticiler kendi kişisel çıkarları için size şu anda yaşattıkları acıdan daha büyüğünü de yaşatabilirler.

    futbol taraftar için vardır. taraftarı memnun edemezseniz gidersiniz. ben bugün bu yüzden gidiyorum çünkü başarısız oldum. ancak arkamda bıraktıklarıma bakınca, kendi adıma, galatasaray'da futbolun hiç karşılaşmadığım yüzünü gördüm. benzer buhranlar yaşamamak için, taraftara uyarım, lütfen kulüpten faydalanmak isteyen ve kişisel çıkarları için kulübün onlara verdiği hakları suistimal edenlere prim vermeyin.

    teşekkürler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın