• 11
    başlığı iyi anlasak süper olur bence. ultraslan'a alternatif diyorlar. ve bunlar bir-iki kişinin güncel durumları bilmeden yazdığı entryler, açtığı başlıklar. güncel durumları en iyi bilen, birçok şeye şahit olan, durumumuzu bilen adamların da bizi direkt eleştirmesi üzücü. biz kimseye durun-yapmayın demedik ki. ama herkes galatasaray sözlük adını bir şeye dahil ederken, topluluğun fikrini almalı ve danışmalı dedik. biz boş muhabbet üzerine döndürmüyoruz ki işleri. çok aktif değiliz ama pasif de değiliz.

    neticede bu sözlüğün tanınan yüzleri belli. captano'dur, toka'dır, hagi'dir, wasabi'dir. dışarıdan ilk iletişime geçilen insanlar biziz. bize sorarak yapın diye despot bir tutumumuz da yok. sadece bir şey söylerken o konuda bilgimiz ve hareketimiz var ise, siz de bizimle fikirlerinizi paylaşarak daha profesyonel bir şeye imza atabilirsiniz. yılma gibi bir şey asla söz konusu değil zaten. ama kimseyi de düşman bellemiyoruz.

    şu sözlükte fenerbahçe taraftarına, beşiktaş taraftarına yapılmayan eleştiriler, hakaretler, sözler rahatça galatasaray taraftarına söyleniyorsa biz ''adil olun biraz'' deyince kimse de üstümüze gelmesin. bu sözlükte bazı eleştiriler acımasızca ve cahilce yapılmakta ve buna maruz kalan tekyumruk da olsa, ultraslan da olsa, mustafa sarp da olsa, frank rijkaard da olsa, hakan şükür de olsa biz biraz sakin olmayı öğütlediğimiz zaman taraf olarak gösterilmemeliyiz. bu kutuplaşmaya iter, hedef gösterir.

    bizim samimi olduğumuzdan kimsenin şüphesi yotur. biz kendi fikrimizden başka fikir beyan etmeyiz, etmedik de. ama bir şeyleri söylerken, sakin olun derken sözlerimiz boş değil, her şeyi ben biliyorumculuk değil. sadece sizin ve buraya verilen emeklerin iyiliği için. yoksa kim ne kurarsa kursun, bana ne? ben sadece maça beraber gittiğim tayfaya da bakarım ama;

    (bkz: milan baros return of the king) başlığını okuyunca burası için bir şeyler yapmak isteği bizi kendimizden geçiriyor.

    yine ajitasyon yapıyor diyenler çıkacak ama; babanem öldü arayan-soran sözlükten. doğumgünüm oldu, arayan-soran sözlükten. dara düştüm yardım eden sözlükten, sıkıntım oldu arkamda duran sözlükten. burası benim vefa borcumun olduğu yer, bırakın burayı, buradaki hiç kimsenin kötülüğünü istemem ben. kimseyi durdurmam ya da buraya zarar veren adamı ısrarla burada tutmaya çalışmam. bizim tepkimiz sözlüğü bir işin içine dahil edince fikir almadan yapanların bedel ödemeyeceği, ödese de o işin sonunda sözlüğe patlayacağıdır.

    yoksa herkes kardeşimiz, herkes abimiz/ablamız. kim ne derse destek vermeye hazırız, engel olmayız. bir telefonlarına bakar...
App Store'dan indirin Google Play'den alın