• 4
    şöyle 17-18 yaşlarındaki çocuklar her şeyden habersiz başlıklar açıp entryler giriyorlar ya ölüyorum. bir de başlık altında gaz vermeler falan. ilk kendisi düşünmüş gibi altına doldura doldura yazmaya çalışmalar. e hadi kurun aslanım. kurun bakalım tt arenaya gidecek ve güçlü bir oluşum. tribünde kral olacaksınız, gazetelerde adınız çıkacak, örnek gösterilen taraftar olacaksınız değil mi?

    bakın gençler anlatayım size;

    siz veya biz veya başkaları en fazla 10-15 arkadaş yanyana izleriz maçları. onun da adı tribün grubu ya da taraftar oluşumu olmaz. 3-5 arkadaş maçları hep beraber izliyoruz olur. ne zaman ki o 15 kişi her deplasmanda boy gösterir, engelsiz aslanlar, bayan basket ve voleybol, erkek basket ve voleybol maçlarına aralıksız aynı sayıda ve sağlam şekilde gider o zaman bir şeyleri konuşmaya hazır olabilecek seviyeye yakınlaşırsınız. ancak yakınlaşırsınız. kimse kusura bakmasın da ''hadi bu hafta pazar konya'ya, ardından salı günü bayan baskete, ardından çarşamba erkek baskete, cuma engelsiz aslanlara, pazar da sami yen'e gidiyoruz, gelin bakalım'' dendiğinde gelebilecek 10-15 kişi bulabilyorsanız ancak konuşmaya başlayabilirsiniz bunları. yine yapamazsınız bir şey.

    1-maddiyatınız yetmez
    2-zamanınız yetmez
    3-sizinle aynı kafada 15 kişiyi zor bulursunuz

    o sebepten ''hadi yapalım'' yada ''bunu yapmak çok da zor değil'' minvalinde şeyler yapmayın. biz dünya kadar zirve yaptık hala daha perşembe akşamında yapılacak galatasaray-fenerbahçe basket maçını yan yana izleyecek 5 tane sözlük yazarı yok. başta ben gitmeyeceğim işlerimden dolayı. hayat; dizilerde ya da filmlerde olduğu gibi değil. insanlar zamanlarının ve enerjilerinin çoğunu para kazanmaya harcıyorlar. o dizilerde izlediğiniz adamlar-kadınlar bir günün tamamını değil ayrıntılarını gösteriyor. uyanın canım kardeşlerim ultraslan'dan farklı ya da daha iyi bir grup yapmak istiyorsanız aylık çalışmadan sabit bir geliriniz ve bolca zamanınız olmalı ve aynı kafada 15-20 kişi olmalısınız. aksi takdirde hiçbir şey olmaz.

    hadi biraz daha örnek vereyim size. feanor dün bana anlatıyordu;

    -----feanor'dan gerçek kesit-----

    ben 0-0 biten gaziantep maçında yeni açığa girmek için 5 saat ayakta bekledim, girerken polisten cop yedim, içeri girdim ve içerde yer kavgası yüzünden bir araba dayak yedim. ben trabzon maçının çıkışında, o çıkmaz sokakta kafamıza taş yağdığını bilirim.

    -----feanor'dan gerçek kesit-----

    bunların %20'sini yaşasanız aynen geri vites. neticede sevgilileriniz var, anneniz-babanız var. siz gitseniz onlar razı olmaz, izin vermez falan.

    yani işin özü bu işler 2 tane klavye tuşuna basmakla olsaydı, herkes tribün lideri olurdu. o yüzden sakin olun, gelin sözlükte yazın, maçlara gidin, zirvelere gidin ama dünyayı değiştiricem ben demeden önce soluklanın, sorun ve öğrenin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın