• 2629
    bir zamanlar vinca eksi sozluk'te yazmıştı: "rengi ve tarafı belli olan sözlüktür" diye burası için.

    10 numara tanım ama üzerine eklemeler yapılmalı bence:

    ilgi alanı belli olan sözlüktür. kurulduğu günden beri forum olmamak için didinen sözlüktür, hakaret barındırmamak için çok ciddi çalışan yazarlara sahip sözlüktür.

    ısrarla küfre, siyasete, foruma izin verilmesini savunan yazarlarımız için empati yapıyorum, yapıyorum ama anlamıyorum. çünkü benim için aşağıdaki örneklere benziyor istekleri:

    - balık restaurantında kebap isteyen müşteri ( bazı balıkçılar yapar gerçi ama bir şeye benzemez).
    - spor mağazasına girip de takım elbise isteyen birisi.
    - kamp alanında çadırına sıcak duş isteyen kampçı.

    böyle gider bu.

    sözlüğe üye olmak üzere giriyorsunuz, anayasa var, denmiş işte: ilgi alanı belli. küfür yasak. sırf yorum içeren bir iki kelimelik entryler istenmiyor. forum ortamı olmadığı belirtilmiş. üye olurken tüm bunlar kabul ediliyor, ama sonrasında nedense bu durum unutuluyor.

    hiçbir şeye itiraz edilmemesi gerekiyor demiyorum, ama itiraz ederken ana çizgilerimizi yeniden hatırlamamız gerekiyor. o silindi bu silinmedi diye değil, örnek vererek ve mantıklı savlarla eleştiri yapılmalı bence.

    herhalde 1 senedir filan moderatörlük yapıyorum burda. eski tadım var mı diye kendime sorduğumda yok, yani moderatör olarak benim de eski tadım yok. demek ki buradaki tatsızlığın sebebi tek moderasyon değil, en azından benim açımdan. kendi adıma, bana "bu entry neden silindi" diyene açıklamamı yaparım, zamanım müsait olduğu müddetçe. örnek verenin gösterdiği entryler ile de ilgilenirim. çok iyi biliyorum ki diğer mod arkadaşlarım da benim gibi yaklaşıyor bu durumlara. yani elden geldiğince yapıcı olunmaya çalışılıyor aslında.

    özet geçmek gerekirse; bu sözlük yazarı ile, muhbiri ile, moderasyonu ile bir bütün, amacı belli, çizgisi belli. doğa nasıl eliminasyon yapıyorsa, bu ortam da zamanla eliminasyonunu yapacak, mutasyonlar olacak ve çizgisinde devam edecektir. yeter ki, bu amacı taşıyan yazarlar yazmaya devam etsin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın