resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 3136
    sanırım ilk uzun entrym olacak. o da büyük kaptan'a helal olsun. okumadan önce uyarayim. sistemlere takılan bir adam değilim ama mevcut sistemimizi begenmiyorum, en sevdiğim futbolcu hakan şükür, en sevdiğim tezahurat seni sevmeyen ölsün. bunlara itirazın varsa unfollow serbest. sbt.

    "galatasaray sözlük'e bakıyorum yorumlara inanamıyorum" deyip işin içinden sıyrılmayacağım. büyük kaptan'ın kısa kariyerinde (hatırladığım kadarıyla) ufak bir gezintiye çıkaracağım değerli sözlük yazarlarını. öncelikle 9 ağustos 2006 mleda boleslav maçından başlamak istiyorum. çok fazla değinmeyeceğim zira herkesin hatırladığı bir maç. o gün o zamanki kız arkadaşımın doğum günü vardı ben de galatasaray dilenciliğimi askıya alıp entel dantel bir mekanda sakince izlemiştim maçı. arkadaş grubu arasında 2 galatasaraylı olarak kızlara ilgi göstermeyip ağzımız acık arda'yi izlemiştik. sezon başı kimle oynarsa oynasın galatasaray maçlarını heyecanla beklerim. acayip özlemiş oluyorum. yine bir agustos akşamı inanılmaz top oynayan arda'yı düşünerek uyumuştum. yalan yok bizde. o gün kız arkadaşım arda turan mı ben mi? dese metinleşebilirdim bile. zira arda daha vefalı çıktı ve tugay'dan öğrendiği "burada doğduk burada ölürüz" hareketini 2 sene sonra samiyen'de yaptı. kız arkadaşım ise 1 ay sonra beni bıraktı :( .
    galatasaray'ın 2006'da şampiyon olmasını dolaylı yoldan sağladığı 5-3lük manisamaçını manisa'da izlemiştim. gerçi stadda değildim ama o havayı soludum hehe. 3 asist yapmişti-ki 2 sene sonra gelen şampiyonlukta da sivas deplasmanında hat-trick yapmıştı. ayhan'ın 90'a giden golu ile beraber 5 defa öküz gibi anırdım o gün. teşekkürler büyük kaptan.

    yaş 23=kariyer efsane. şimdi tapılan elano'nun, küçük kaptan'ınız ugur'un kaç maçı var desem toplam 5 maç sayamazsınız. bana, bok attığın "arda" de gözü kapalı 10 maç sayayim. hatırlatmakta fayda var; yaş:23. allahtan büyük maçlarda da deli oynuyor.
    19 yaşında çıktığı anfield road(dilencilerin mabedi) da herkes ayakta alkışlamadı mı baba? ceymi kerigirlara zemini mi öptürmedi? eylül 2006 bordeux maçında da takımın en iyisi değildi de benim mi haberim yok? deli top oynadığımız benfica deplasmanında ben mi sahanın yıldızıydım arda mı? ... bunları bir düşün de alttaki paragrafa geçelim. düşünürken de şunu izleyebilirsiniz;

    http://www.youtube.com/watch?v=XJHAeD4kM4I (hani 2 asisstini görüp gözü kapalı bağrına bastıgın elano'nun ki video ise bu ne ? demiyorum bile)

    yıllarca milli takımlarda oynamış, ersun yanal'in sağ kanatta oynattığı sonra sağ bekte harikalar yaratan, gerets'in solda oynatmasıyla orada da muazzam oynayan büyük kaptan'ın saha dışı hareketlerinde yamukluk yok değil. milliyetçiliği, bazı tavırları falan benim de hoşuma gitmiyor. manisa deplasmanında tribüne gelmemesi skandal. yine de arda benim kaptanım. kusura bakmayın ama emre belözoğlu'ndan nefret etmeme ragmen milli maçtaki sarı kartını ayakta alkışlarım. efendi futbolcu sevmiyorum. cüneyt tanman sizin bülent korkmaz benim kaptanım olsun. arda'nın saha dışı demeçleri, galatasaraylılığı, ortaya koyduğu ruh benim galatasaraylık anlayışımla bağdaşıyor. yine kusura bakmayın ama sonuçta matematiksel bir başarı gelecekmiş gibi benimsediğiniz modern sistem ugruna 2 maçta da büyük kaptan'ı satan yazarlar yok değil. yok mücadele etmemiş de rijkaard napsın'mış? babacım önce arda'yı sağda oynatma sonra laf et lütfen. arda'dan bir messilik, ya da imparator zamanındaki bir hagi'lik beklemek rijkaard'in en büyük hakkı. adam sonuçta takımın kaptanı ama tüm takım dökülürken arda'yı pimi çekilmiş bomba veriyorsan "bi dakkaaağ" derim.

    hafızam büyük başkan belgarath'ın 10da biri bile değildir ama aklıma geliyor durduramıyorum. istanbul'daki ispanya maçında da bu adam oynuyordu, 2 sene evvelki bordeux maçında da oynuyordu. zaten beşiktaş maçlarında özel olarak iyi oynuyor. (örneğin 2008-samiyen'deki beşiktaş maçı). hadi tüm bunları geçtim euro 2008 gerçeği ile ilgili futbol dilencilerinin yorumunu merak etmiyorum desem, büyük yalan. oynamadığı portekiz maçında yenildik geri kalan 3 maçın yıldızı da ben değildim herhalde. hırvatistan maçında italyan hakemin saçma sarı kartı olmasaydı, almanya karşısında neler yapardık çok merak ediyorum. aa yine arda'nın olmadıgı bir maçta yenilmişiz di mi sözlük?...

    en gıcık oldugum da "arda gitsin abi avrupa'ya" lafları. tamam gitsin mesut özil muamelesi görsün de-hangi sözlük'te yazıyoruz abi biz. dün herkes metin oktay aforizmalarıyla dolduruyordu burayı. dünya parayı kabul etmeyip galatasaray'da kaldı diye yıllardır bir numaralı efsane metin oktay değil mi? ee o zaman arda niye gitsin abi? bence sen git, ben gideyim arda gitmesin. körü körüne savunmak gibi olmaması adına eleştrimizi de yaptık. dönem dönem oynamadığı oluyor. bizde yalan yok. 25 ekim 2009'da rijkaard bitti dedik dinletemedik, daha kaç ay önce sözlüğe "elano adam geçsin accountum ömer cavusoğlu'nun" dedik yine kızdınız. bir daha da sözlüğe uzun entry girmem aga. arda hakkında da son yazım olsun. modern dilencilere, elano aşkından iskenderun sokaklarında grafiti yapan childofbodom'a, biricik badim belgarath'a yanlışlarımı düzeltmesi adına selam gönderiyorum. dilencilere koz vere vere yandan battık kaptan :(
App Store'dan indirin Google Play'den alın