• 2555
    bir takım sözlük yazarlarında açık ve net bir şekilde gözlemlenebilecek fasist takintisi vardir.

    bu takıntının ardında insanları etiketlendirme, gruplandırma, bir sınıfa dahil etme gibi güdüler yatar.. işin komik tarafı bu tür güdülerin aslında faşizan güdüler olmasıdır.. çünkü ne sosyalizm'de, ne humanizm'de insanları sınıflandırmak, gruplandırmak yahut tabiri caizse fişlemek söz konusu bile olamaz..

    ne gariptir ki, belirli bir kültür seviyesine sahip, halk diliyle okumuş sözlük yazarlarımız içerisinde, özellikle humanist ve sosyalist olduklarını savunan bir kesim,
    kendilerine ters gelen bir fikirle karşılaştıklarında, karşılarındaki insana, sadece bu fikri yüzünden bu yaftayı yapıştırmakta sakınca görmemektedirler.

    bu tahammülsüzlük içinde olan, bu karşıt fikirleri susturma çabasında olan, bu insanları karalama yarışına giren kişilerin savundukları değerlerle yaptıkları eylem kesinlikle uyuşmamaktadır.. sosyalizm ve humanizm demokrasiyle bağdaşan kavramlardır.. demokrasinin içerisinde de insanların fikirlerini dile getirme hakkını kısıtlamak, onları gruplamak, onları karalamak yoktur.

    o halde bu takıntıya sahip yazarlarımız mıdır aslında faşist olup farkında olmayanlar, yoksa onların faşist dedikleri midir?

    ayrica bana irkci diyen yazar fenerbahce taraftaridan yuzsuz ve sirkef gibi asalayici ve alayci bir sekilde bahsederken bu humanisligi nerdeymis cok merak ettim dogrusu.

    unutmadan bu sozluk teki yazarlarin yuzde 98 i fenerbahce taraftarindan, futbolcusundan, yoneticisinden, renklerinden nefret eder peki bu fasistlik degilmidir?
App Store'dan indirin Google Play'den alın