resim
Anthony Gildas Kofi Annan
Takım:-
Mevki:Önlibero
Yaş:37
Boy:1.75
Uyruk:Gana
  • 43
    galatasaray 1 eylül'e az bir zaman kala uzayan transfer listesine yeni bir isim daha ekledi: anthony annan... önce kısa bir bilgi verelim annan hakkında. 23 yaşındaki ganalı futbolcu rosenborg'da forma giyiyor. norveç coğrafi olarak da transfer piyasası bakımından da bize uzak bir ülke. galtasaray'ın annan hamlesi bu noktada biraz ilginç. galatasaray'ın annan'la ilgilenmesini karpaty karşısında kaybedilen turun da etkisi olduğunu söyleyelim. rosenborg foması altında şampiyonlar ligi elemelerinde oynadığı için galatasaray turu geçse bile annan'ı avrupa ligi'nde oynatamayacaktı ve bu yüzden transfer gündemimize girmesi de doğal olarak beklenemezdi. rosenborg'un kopenhag'a elenmesiyle takımın önemli oyuncularından lustig ve demidov'la birlikte annan'da kulüpten ayrılmak istedi.

    annan'ın hikayesi gana yöresel liginde başlıyor çoğu ganalı futbolcu gibi. 19 yaşına dek gana'da forma giyen annan sonrasında gana'nın en meşhur takımı hearts of oak'a transfer oluyor daha sonra denenmek üzere norveç'e gidiyor 3 arkadaşıyla birlikte. idmanlarda kendisini beğenen start, annan'ı transfermarkt'a göre bedavaya transfer ediyor. başlarda takımın ilk 11ine girmeyi başarsa da sakatlanmasının ardından stabaek'e kiralık veriliyor. stabaek'de gösterdiği performansla everton, blackburn ve arsenal'in gözetimi altına giriyor. bu üç premier lig takımı annan'ı transfer etmek için uğraşsa da transfer gerçekleşmiyor. son olarak çok değil 16 ağustos'ta da annan'la manchester united'ın ilgilendiği haberleri çıkıyor ada basınında. ferguson annan'ın oyun stilini makelele'ye benzettiğini söylüyor. annan'ın değerinin 8 milyon avro olarak belirlenmesi bu transferin gerçekleşmeme nedeni gibi duruyor. galatasaray'ın transfer etmesi halinde rosenborg'a ödeyeceği bedeli bu yönüyle merak ediyorum. rosenborg'un şl'den elenmesi de fiyatın düşmesinde faktör. ve eğer bu şartlarda bu transfer gerçekleşirse galatasaray, annan'ı, alanzinho'nun trabzonspor'a geliş fiyatından 1 milyon € daha ucuza getirmiş olacak.

    ülkemizde adı pek duyulmadı annan'ın. milli takıma essien'in sakatlanmasıyla çağırılmaya başlayan annan burada da düzenli forma giymeye başladı. güney afrika'da gana'nın oynadığı 5 maçta da 90 dakika oynamış. zaten genel olarak kariyerine göz attığımızda devamlılığı olan bir futbolcu olduğunu rahatlıkla söyleyebliriz. performans dataları genelde 90 dakika oynadığını söylüyor bizlere. norveç liginde 21 hafta geride kaldı ve annan bu 21 maçın tamamında 90 dakika oynadı. sakatlıklarla arası bir türlü düzelmeyen galatasaray için bu konunun ne kadar önemli olduğunu anlatmaya gerek yok heralde. mevkisi itibariyle kart görme potansiyeli de fazla fakat kariyeri boyunca oynadığı 106 maçta 18 sarı kart 1 kırımız kart görmesi de önemli bir veri olsa gerek.

    futbolda artık en önemli mevki şüphesiz orta saha. hani hep duyarız defans ve hücum arasında köpü görevi tanımlamasını. işte zorunluluktan oynayan ayhan-barış-sarp orta sahası da bu görevi yerine getirmediği için oldukça kötü durumdayız. annan ise genç yaşı ve kuvvetli fiziğinin yanında sert şut atma özelliğine ve mustafa sarp'ta olmayan tekniğe sahip bir oyuncu. bu yüzden galatasaray'ın orta sahada yaşadığı sıkıntıyı giderme adına önemli bir transfer fakat tek başına yeterli olmayacaktır elbette. zaten yanına ıbrıcıc veya misimovic transferi de gündemde. bu transferlerin yanında elano'da satılmassa galatasaray orta sahasının performansı da sınıf atlayacaktır. pino'nun sağlıklı bir şekilde takıma katıldığını ve baros'un da form tutacağını düşünürsek umutsuz olmaya gerek olmadığını söylebiliriz. herşey bir yana bu genç ganalının başarılı olmasını ve özellikle anadolu takımlarımızın afrika pazarına yeniden hakkıya yönelmesini umut ediyorum.

    edit: http://www.cezasahasi.net adlı blogda yazdığım yazıdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın