• 8
    metin oktay ile hakan şükür

    her ikisi de galatasaray'la birlikte efsane olmuş futbolcular. her ikisi de galatasaray'ın efsane olmasına büyük katkıda bulunmuşlardır. krallar galatasaray'dan çıkar geleneğini sürdürdüler. krallardan adı metin olan 33 yaşında, 17 gol attığı ve galatasaray'ın şampiyon olduğu sene futbolu bırak(tırıl)dı. krallar palyaço olmaz demişler o zamanki ağalar. büyük sözü dinlemiş, futbolu bırakmış. 40 sene olmuş metin oktay futbolu bırakalı, ve biz metin oktay'ı bırakmayalı. floryaya heykelini diktiler. oynadığı maçlarda hemen hemen her maç gol atmış(421 maçta, 405 gol) bu büyük golcü, ve bu büyük galatasaray'lı ölümüne kadar ölümüne galatasaray'lı gibi yaşamış sonsuza kadar da galatasaray'lıların kalbinde yaşayacaktır.

    krallardan adı hakan olanı futbolu 37 yaşında bırakmış, bıraktığı sezon 11 gol atmış ve golcülerin kaderi sanki o da omuzlarda şampiyonluk kupasıyla veda et(tiril)miş. kral hakan şükür oynadığı hemen hemen 2 maçta 1 gol atmış.(527 maçta,260 gol) metin oktay'dan farkı, o küsmüş, büyük sözü dinlememiş. onunda heykelini dikmek istemişler metin'in yanı başında dikilsin sonsuza kadar diye. fakat ne hikmetse kral heykelinin dikilmesini istememiş. sarı kırmızı formasının içindeyken çok büyük bir galatasaray'lı gibi hayatını geçiren hakan şükür demek oluyor ki formasının dışındayken ki hayatını büyük bir galatasaray'lı gibi geçireceğinin garantisini veremiyor. heykel bir şey değil dikilir, ya yıkılırsa ne olacak. tarih sahnesi nice büyük insanların kırılmış devrilmiş heykelleriyle dolu.

    ey büyük hakan şükür; bu taraftar seni hiç kimsenin istemediği zamanlarda bile bağrına bastı. kendi içinde ne kavgalar etti senin yüzünden, kimlere küsmedik ki seni savunurken. vefasız dediğin galatatasaray'ın bu büyük taraftarından başka kim senin kahrını çekerdi yıllarca. haftalar, aylarca gol atamadığın zamanlar geldi geçti, biraz ters dönsek bu kadar sene oynayabilirmiydin.

    senden metin oktay olmanı bekleyen yok. onun gibi sadık kalma tarihine. ya galatasaray'lı olduğunu formanı çıkarttıktan sonra da deklare et ve galatasaray'lı gibi yaşa. ya da emrecik gibi takkiye yaptığını, profosyonellik gereği yıllarımı galatasaray'da geçirdim, belli olmaz ben sadakatla galatasaray'a bağlı kalmam, paraya bakar fener'e asistan hoca bile olurum deki bizde bilelim. bundan sonra senin adını hangi sıfatla anacağız bir bakalım.

    hem galatasaray'lı kral hakan şükür olur, hem galatasaray'a söverim diye bir yaşam biçimi süreceğim dersen, bilesin ki durumdan vazife çıkaracak galatasaray taraftarı sandığından çok daha büyük olacaktır. yok öyle hem musa'ya, hem isa'ya yaranmak. aklını başına devşir, bizim yuvamız aslan yuvasıdır, dingonun ahırı değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın