• 2489
    farklılıklarımızın üstünü örtüp görmemezlikten gelmek yerine, farklılıklarımızı rahatça ifade ederek bir arada nasıl yaşayacağımızı öğrenmemiz gereken sözlüktür. örneğin her hangi bir siyasal ve sosyal sorunun takipçileri keşke dağa çıkıp 30.000 kişiyi öldürmek yerine kendilerine bir futbol takımı taraftarlığını seçip özgürce düşüncelerini o tribünde dile getirebilseler ve o sosyal veya siyasal sorunu mavraya alabilecek kadar samimileşebilsek o insanlarla. işte o zaman üst kimlik nedir, alt kimlik nedir daha iyi anlaşılır.

    ha, diyorsan ki yok arkadaş hiç girmiyelim bu mevzulara, kendini dertli hissedenler ya sussun ya da götü yiyen dağa çıksın, kaç kişi ölürse ölsün umrumda olmaz, onu bilemem. sonra bu sözlüğe gelip yalandan "şehitlerimiz" filan diye göz yaşı dökme. ben gözüm gibi baktığım oğlumun sapıkça düşünceler nedeni ile ne asker ne terörist olarak o dağlara götürülüp öldürülmesini istemiyorum örneğin. tribüne gitsin. farklı insanlarla iç içe girsin. onları insan gibi dinlesin bir derdi varsa insan gibi anlatsın. sosyalleşecekse orada sosyalleşsin.
    kaç defa yazdım bu sözlüğe. 12 eylül öncesinde o anarşinin tribünlere sıçramamış olmasının nedeni tribünde kurulmuş dostluklardır. gol olunca birbirine sarılan insanlar birbirini öldürmeye kalkar mı.

    aslında bu konuda fc barcelona örneği iyi bir laboratuar çalışması. bi ara yazıcaz onu da sözlüğe.
App Store'dan indirin Google Play'den alın