• 2473
    üç gündür yaşananlara dahil olmadan seyrettim sadece. insanlar barut fıçısı, dokunsan patlayacaklar. havalar sıcak, nem had safhada, ramazan başladı, açlık susuzluk insanları etkiliyor. bu kadar kötü çevre koşulunun üstüne takım da kötü başlayınca film kopmuş.

    sözlükte insanların kafasını karıştıran bir sıfat var; yazar. sözlüğe kaydolan ve 10 tane formata uygun entry yazan adamı "yazar" diye etiketliyoruz. adama "sen yazarsın" dediğin zaman da aldığı gazla başlıyor sağa sola yazmaya. okumak yok, sadece yazıyor. "yazar" çünkü o. yeni yürümeye başlayan bebelerin eline boyaları alıp duvarları karalamalarından da farkı yok çoğu zaman yazılanların. halbuki yazmanın önceki aşamasıdır okumak. önce okursun, bilgi edinirsin, daha sonra bu bilgileri kendi birikimlerinle harmanlar kendi fikirlerini yazarsın. adam o kadar okumuyor ki, aynı başlığa aynı gün aynı haber linkini veriyor. "başlık içinde ara" kutucuğu da süs olsun diye duruyor orada zaten. annemden rica ettim bi' dantel örecek oraya, şekil olsun hiç olmazsa.

    insan gibi iletişim kurmayı bilmiyoruz. sözlükte beğenmediği bir yazı gören sarılıyor klavyeye, dalıyor yazarın nick altına. ayar verme yarışında herkes. mesaj fasilitesi koymuşlar, ne gerek var? domates ekmeyi planlıyorum oraya da. nasıl olsa kullanan yok.

    sanal ortamların en büyük handikabı insanların birbirini göremiyor olmalarıdır. karşındaki senden büyük mü, küçük mü, iri mi, ufak mı, kadın mı, erkek mi, senden bilgili mi değil mi?... konuştuğun kişinin rumuzu ve yazdıkları dışında hakkında bildiğin hiç bir şey yok. böyle olunca da klavye delikanlılığı yapmak çok kolay. karşı karşıya gelsen yüzüne söylemeye götünün yemeyeceği şeyleri sanalda yazarsın tabi. sıkıyorsa yüzüne söyle, yemez... işte bu yüzden var sözlük zirveleri. boşuna demiyoruz yazarlara, zirvelere gelin tanışın kaynaşın diye. birbirini tanıyan, yüzyüze bakan insanların tartışma üslupları bile farklı olur. yüzüne baktığın adama gider yapmazsın, küfür edemezsin.

    velhasıl-ı kelam; saygı diye bir olgu kalmamış azizim. sabır da onunla beraber yok olmuş ortadan. allah sonumuzu hayretsin.

    özet geç piç'çiler için son sözümüzü söyleyelim. burada hepimiz yazarız, ama önce okumayı bilmemiz gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın