resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 2317
    kendisinden hiç bir şey istemediğim teknik adam. ayrıca egoma sokayım.

    ya arkadaş nasıl bir okuma anlama özürüdür. ben rijkaard'dan başarılı olmasından başka ne isteyebilirim. her sene dünyanın parasını harcıyorum, evde işte sokakta insanlarla yüz göz oluyorum, 51 yaşındayım ameliyat harici ali sami yen de maç kaçırmışlığım yok. ne istiycem lan ben bu adamdan.

    ayrıca adamın ismi çıktı çok sevindim. hakkındaki ilk entry'im 5.6.2009 tarihli ve bu entryde rijkaard'a karşı hiç bir tavrım yok. (bkz: #128063)
    ardından 3 entry daha yazdım. bu entrylerde de rijkaard karşıtı bir şey yok. üçüde lincoln ve bülent korkmaz kızgınlıkları entryisidir.
    (bkz: #139835), (bkz: #139841), (bkz: #147869)

    sonra bir takım bilgiler almaya başladım. aynı zamanda barcelona sempatizanı olduğum için bu adam hakkında bilgi ve fikir sahibiydim zaten. aldığım bilgilerle önceden sahip olduğum fikirleri birleştirince işi çözdüm ve şu entry'leri yazdım. (bkz: #154463), (bkz: #154542), (bkz: #154566), (bkz: #154606), (bkz: #154655).

    ardından şunu yazdım; (bkz: #217501) entry tarihi ne ! 24.10.2009
    iyi oku o entryi. ne demişiz sonunda;

    -----
    4-3-3/total futbol inadından vazgeç demiyorum. aksine, futbolcu ve teknik direktör olarak senelerdir edindiğin tecrübeni ve total futbol anlayışını uygula, öğret ve ülkemizde zihniyet devrimi gerçekleştirmiş üçüncü kişi olarak tarihimizde yer al. hatta uzun seneler seninle birlikte olalım. ama lütfen bunu inat ve ısrarla yapma. bizi, ülkemizi ve içinde bulunduğumuz şartları anla ve bazı durumlarda maçı almak için teknik ve taktik değişiklikler yapmayı en azından "dene".

    bu, senin zorla saçlarının kestirilmesinden ve ekibinin zorla lise talebesi kılığına sokulmasından daha az onur kırıcıdır sanıyorum. yoksa kulüpte ve tribünde tenekeleri hazırlıyorlar. sonunda adamın kuyruğuna bağlarlar haberin olsun.

    en derin saygı ve sevgilerimle.
    -----------

    şimdi şuna gelelim. bu sözlüğe anılarımı ve duygularım ile düşüncelerimi yazmaya geldim. ben profesyonel sözlük yazarı filan değilim. bu işten para kazanmıyorum. dünya kadar işim gücüm sıkıntım var. boş kaldığım zamanlarda bu sözlüğe vakit ayırıyorum. ayrıca uzun uzun yazmaktan nefret ederim ve böyle bir zorunluluğum yok. ben yazarım, beğenen beğenir beğenmeyen umrumda bile değildir. ha ayrıca yukarıdaki ilk entry hariç diğer entrylerin altına sürekli küfür kafir içeren cevap entryleri girildi, o yetmedi pm den onlarca gerzek mesaj geçildi. hiç birine hak ettikleri karşılığı vermedim. söylemesi ayıp çok zeki bir adamımdır. haklı olduğumu biliyordum ve zamanı gelince bana küfür edenleri pert edeceğimden emindim. tüm bunlara rağmen baktım uşaklar ciddi ciddi sinirleniyorlar bu sefer nedenlerini yazmaya başladım. onları da tek tek yazmayayım şimdi. (bkz: frank rijkaard/@zizonkovac) veya (bkz: farnk rijkaard'a mektuplar/@zizonkovac) yap. görürsün neler yazdığımı. anlatmaya başladım ama ne şerefsizlik bitiyor ne terbiyesizlik. sabırla anlamadıkça konuyu detaylandırmaya başladım. galatasaray'ın mali durumunun bu adamın başarılı olmasını sağlayacak futbol finansmanını sağlayamayacağını, bunun galatasaray başkanı adanan polat'ın çeşitli nedenlerle ortaya serdiği bir kumar olduğunu, rijkaard'ında cebine girecek para nedeni ile "ya tutarsa" hesabı ile bu işe dahil olduğunu yazmaya başladım. önceden 4 3 3 ten vazgeçmemesini ama tecrübelerime dayanarak bu ligde bu sistemin uygulanmasının zor olduğunu ve bu futbolcu profili ile kaleciden başlayan bu stilin sakatlık adedini çoğaltacağını, bunun da başarısızlığın müsebbibi olacağını yazmaya başlamıştım zaten.

    bak bu biçimdeki ilk entry'e; entry tarihi 29.11.2009. (bkz: #249247) tane tane sene sene yazmışım barcelona olayını. hani ilk geldiği yıldaki victor valdes, andres iniesta, michael reiziger, carles puyol, xavi hernandez, javier saviola, phillip cocu, patrick kluivert, marc overmars, giovanni van bronckhorst, luis enrique , luis garcia, gerard lopez, pedro mario, gabri garcia, ramon ros, oscar lopez, albert jorquera, oleguer, rodri, sergio garcia, sergio santamaria, rüştü reçber, thiago motta'lı kadroya o zaman 40.500 milyon euro verip edgar davids, rafael marquez, ronaldinho, ricardo quaresma'yı filan katmasından başlayarak.

    eeee.. hep ana okulu çocuklarımı toplandınız buraya, yoksa zeka seviyenizdemi bişey var. ayrıca konuyu detaylandırmam bile yetmedi terbiyesilikleri durdurmaya. ha bu arada geçmişten beri o küfür kafir sahiplerini itin götüne sokup çıkarma vakti gelmişti ve çaktırmadan hemen hemen hepsi ile hesabımı gördüm. elde bir kaç tane kaldı. bir kaç tane de yeni var. ben beklerim. zamanı gelince de gereğini yaparım. ya bu sözlükte herkes bu küfür kafir dalgasından vaz geçecek ya da zizonkovac tarafından itin götüne sokulmak için sırasını bekleyecek. daha ötesi yok.

    hala "rijkaard'dan ne istediğini anlatabilse, bik bik bik" hayır anlamıyorum, hakikaten ben neyi kaçırdım allah aşkına veya siz niye böylesiniz!!!!
App Store'dan indirin Google Play'den alın