• 84
    ali yavasin gonderilmesineden sonra (ki niye gonderildi hic bir zaman tam olarak ogrenemedim) muthis bir dusus icerisine girmis alt yapidir. sonrasinda fatih ıbradi, feldkamp, jan derks ve simdi de tugay geldi ama altyapi zihniyette hic bir degisiklik olmadi. gelen hocalar gunu idare ettiler sadece kimse buyuk bir hamleye kalkismadi galatasaray altyapisi icin. hic bir sekilde adam gibi bir yapilanma ortaya cikmadi malesef.

    bir altyapiyi besleyen sey turkiye ve dunya capinda futbolcu taramasi ve alt yapi secmeleridir. bu ikisi de malesef galatasaray da yok. futbolcu secmeleri lakayit bir sekilde sadece basvuru parasi icin yapiliyor gibi. bizzat zamaninda kendimde katilip gordum. hocalar dogru duzgun kafalarini kaldirip izlemiyorlardi bile. malesef dunyada bir cok futbol klubunde olan scout lar da bizde yok. zaten hasber kader buldugumuz yetenekleride mundar ediyoruz ya neyse.

    bundan 25 sene once bir almanin(derwall) tek basina bir harabe icinde yaptigi altyapi atilimini bu gun galatasaray fefkalade imkanlarla yapamamaktadir. o yillarda yapmis oldugumuz atilim ve buyuk yapilanma sonucunda ceyrek asir dolmadan kulup bazinda muhtesem basarilara imza attik, uefa kupasi ve super kupa, 4 sene ustuste sampiyonluk, 3.yildizi ilk takan kulup olmanin yani sira alin teri ve kenetlenme ile kazanilmis 2006 ve 2008'deki mucize sampiyonluklari butun herkese gosterdik.

    galatasaray ruhunu almis altyapi ogrencisinin bu takima kattiklarini senelerce hep beraber gonduk. dunyanin en buyuk yildizlarinida bu takima getirsek hic bir zaman kucuklukten beri bu ruhla yasamis genclerin ortaya koydugu enerjiyi, azmi ve hirsi bulamayiz. ama malesef yoneticilerimiz bu durumu gormezden geliyorlar. sebepleri ustune komplo teorileri yapmak istemiyorum burda ama kesin islerine gelmiyordur. umarim en kisa zamanda altyapiyi bastan asagiya tekrar yapilandirmak isteyen ve bunun onemini anlayan bir yonetici galatasaray baskani olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın