• 1373
    36 şampiyonlar ligi, 36 avrupa ligi, 36 konferans ligi takımını lig aşamasında oynatıp 3 turnuvayı da kaliteli kılamazsınız. uefa'nın yapabileceği pek bir şey de yok. bu seviyelerde 108 tane kaliteli takım barındıramazsınız, öyle bir çıta öyle bir limit yok. avrupa'da gerçekten o seviyede 50-55 kaliteli takım var, gerisi doldurma. kalite çöküşü kaçınılmazdı.

    bence turnuvalar arası geçiş tekrar getirilmeli. bu kısmen kurtarır 2. ve 3. turnuvaları. ama pek umurlarında olduğunu da sanmıyorum. mesele avrupa süper ligi isyanını durdurabilmekti. mesele sadece şampiyonlar ligi pasta payı ve oraya katılan takımların niteliği. orada da zaten 5 büyük lig yüzde 60 oranında baştan pastayı kapıyor. son turlara kalındıkça bu oran yüzde 80-90 oluyor. dolayısıyla problem de yok. kurtlar doyuyorsa kuzuların fikrine pek gerek yok.

    bize gelirsek; süper lig takımlarının konferans aşamasında dahi döküldüğünü söylemek gerekir. bir tek samsunspor'u kısmen başarılı sayarım, o da bu sezon. beşiktaş, fenerbahçe, başakşehir bile şu turnuvada iyi bütçelerle fiyasko sonuçlarla elendiler. tarihin en kötü liverpool'undan, en kötü juventus'undan sıra gelmiyor ki bunları konuşalım. türk kulüplerinin katıldıkları turnuvaları küçümsemesi kadar komik-ironik başka bir şey yok. uefa formatları kaliteyi düşürdü eyvallah ama türk takımları da o kalitesiz formatın bile altında kalıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın