3. Eleme Turu İlk Maçı
Ali Sami Yen Stadyumu
2 - 2
  • 108
    rijkaard'a sallanılması gereken en son maçtır bu maç. şu tecrübe o kadar önemli bir sonucu ortaya çıkartmıştır ki... başımızdaki adnan beyler ateşle oynamaktadır, başka bir izahı yok bunun. nitekim oynadıkları ateş bu gün ellerini yaktı ama yarın başka bir yerlerinin yanmayacağının hiçbir garantisi yok. galatasaray spor kulübünün futbol şubesi özellikle bu sezon rezalet şekilde yönetiliyor. gerek izlenen transfer politikası, gerek teknik ekibe verile destek, gerekse yönetimdeki büyük anlaşmazlıklar tehlikenin sportif anlamda ilerde ne gibi sonuçlara dönüşeceğini bu gün olduğu gibi çok net gösteriyor. keita satıldığı gün bazı arkadaşlar "işte canım seneye 2'ye 3'e satmaktansa şimdi 8'e satarız parayı kurtarırız" demişlerdi. lütfen bırakalım şu işleri artık futbolda para önemli ama bu kervan başarı ile yürüyor para o kervanın sadece bir aracı, karıştırmayın artık şu işleri. bu gün rijkaard'ın elinde full geçen seneki takım olsa ve hazırlık kampı o futbolculardan oluşsaydı acaba kendisinden 4-5 gömlek aşağada olan bu takım karşısında turu sıkıntıya sokan bu alınır mıydı ? şu soruların cevabını verirsek bu gün elde edilen başarısızlıkta rijkaard'ın payının ne derece olduğuna daha net kanaat getirebiliriz.

    1- keita'yı "aman kardeşim bir kaç sene sonra piyasası olmaz hazır sıcak parayı bulmuşken satalım" deyip gönderen, elano'yu "seneye dunga da yok brezilya milli takımında da olmaz elden çıkarmak gerek" düşüncesi ile kendince şark kurnazlığı yaparak göndertmek isteyen rijkaard mıdır ? şu takımda hala florya'da idmana çıkarılan barış özbek'e, ayhan akman'a, mustafa sarp'a alternatif oluşturulamamasının sorumlusu teknik ekip midir ? yönetim özellikle 2010-2011 sezonu itibari ile rijkaard'ın isteklerini ne kadar yerine getirmiştir ? dünyaca ünlü bir teknik direktörü türkiye'ye getirirken bulundukları vaatlerin kaçını şu an gerçekleştirmişlerdir ?

    2- herkes kaleciden dem vuruyor ama kapalı kapılar arkasında neler konuşulduğu belli değil. acaba rijkaard yönetimden bir kaleci istedi mi ? yönetim malum gerekçesi "mali kriterler" i öne sürerek bu isteğe olumlu ya da olumsuz bir cevap verdi mi ?

    3- adnan başkanlar takımda sayısı hiçte az olmayan yeteneksiz, basiretsiz, bu büyük formayı kaldıramayacak oyuncular yerine polak ve grella isimli iki oyuncunun peşinden ne gibi vasıfları olduğu için koşmaktadır ? teknik ekibin önüne çıkıp "mali kriterlerimiz buna el veriyor" diyebilmek, dünyaca ünlü bir teknik adama verilen sözleri yerine getirmeyip geçen seneki süper kadroyu bozmak, her sene istikrar istikrar diyip takımın içine dinamit yerleştirmek ancak inanılmaz bir tezatla her sene neşteri yanlış yere vurup takımın dinamiklerini alt üst etmek nasıl bir anlayışının ürünüdür ?

    4- adnan polat geçen sezon bittiğinde "takımda köklü değişiklikler yapacağız" derken bu değişikliğin en önemli halkasını neden takımın en iyi oyuncusu olan keita'ya oluşturdu ? bahsi geçen yeteneksiz oyuncular yerine hangi yerli oyuncular alınabildi ? bu nasıl bir "mali denge" anlayışıdır ki şu takım orta sahadaki bu vasıfsız elemanların yerine eli yüzü düzgün tek bir yerli oyuncu alamamıştır ? adnan polat'ın dediği kadrodaki köklü değişiklik neden lafta kaldı ?

    5- bu seneki transfer politikasının geçen sene ile mukayese edilirse 180 derece değişiklik gösterip rahmetli özhan canaydın dönemine geri dönüş yapmasının arkasındaki sebep nedir ? son birkaç sene itibari ile "marka değeri" oluşturan futbolcular transfer ederek büyüyen galatasaray'ı küçültmek nasıl bir akıl ürünüdür ?

    ....

    sorular böyle uzar gider. ama şunu söyleyebilirim ki şu şartlar altında hömkürecek en son isim varsa o da rijkaard'tır. elindeki malzeme bellidir. verilmek istenen malzemelerde bellidir. şu an acaba salya akıtmak için yazılarını gazetelerine ulaştırmayı bekleyenlerin rijkaard'a sallamak için neler yazabileceklerini düşünebiliyor musunuz ? ona sallayarak yaptığımız şey galatasaray düşmanlarının eline koz vermekten başka bir şey değil. açıkçası bu transfer politikasının en çok rijkaad'a zarar vereceğini daha 4-5 gün önceden söylemiştim. nitekim bunu bu gün yavaş yavaş görmeye de başladım. hani rijkaard'ı yıpratmanın bundan daha iyi bir yöntemi de olamaz. trişkadan grella'yı alırsınız, polak'ı alırsınız 2-3 vasat futbolcu daha getirisiniz sonrasında futbol adına işler yolunda gitmez, kötü sonuçlar gelir, sağda solda "teknik ekibin istediği futbolcuları aldık ama olmadı" dersiniz sezon arasında da hollandalıyı postalarsınız iş biter ! hem bak keita'da olduğu gibi rijkaard'ın maaşını ödemekten kurtulursunuz böyle daha da güzel ! elano gidiyor, keita gitti bir rijkaard'ın maaşı kaldı o da giderse mali durumumuz real madrid ile yarışır olacak ! siz zaten üzerinize düşen görevi yaptınız dimi ? tebrikler yönetim. şu tablo sadece ama sadece sizin eseriniz ve bu çok ufak bir kıvılcım. yarın o ateş büyüdüğünde ortalıkta kimler kalacak bunun da bir hesabını yapın ama.
App Store'dan indirin Google Play'den alın