resim
Sabri Sarıoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:Türkiye U18
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 1389
    futbol izlemeye başladığımdan beri gördüğüm kadarıyla bek pozisyonu, futbolda en az ve en zor adam yetişen pozisyon. bu mevkideki adamların çok net bir şekilde ikiye ayrılmasındanda bu anlaşılıyor zaten. stoperden bozma savunmacı bekler, kanattan bozma ofansif bekler. ikisinide yapan baştacı oluyor, ama oda müthiş nadir bulunuyor. her ne kadar ülkemizde futbol öyle çok gelişmiş olmasada, son 10 senede memlekette yetişen sağ bek sayısıda bek kıtlığının bir başka kanıtıdır. kim çıktı ki işte? bir gökhan gönül, ne yazık ki elimizden kaçırdığımız. birde kafasına vura vura sağ bek yapılan(artık olduğunu umuyorum) bizim sabri.

    sabri ne tip bir bektir? cevap belli, ofansif bek. ofansif bekten beklentiler nelerdir? benim bildiğim, arada savunmada açık versede, kademe hatası yapsada, ileride kalsada, hücuma ek destek vermeli, etkili bindirmeler yapmalı, önündeki oyuncuyu rahatlatmalı. biraz çizgide adam eksiltip isabetli orta yaparsada katlanılan savunma zaafiyetinin karşılığını vermiş olur. sabri bunlardan hangilerini yapabiliyor? geçen yaza kadar net görünen, sadece dribling yapabiliyor olduğuydu. yapamadıklarının yanında çektiği saçma şutlarda cabasıydı. geçen sezonun ilk yarısında ise, daha çok aklını kullanan, az orta yapan ve yaptığındada görerek, bilinçli ortalar yapan, keita'nın rakibi önde bozup rakip beki çıkarmamasınında etkisiyle savunmada daha başarılı ve rahat görünen bir sabri vardı. yabancı kontenjanı ve ulusal/uluslararası bek sıkıntısı düşünülüp, üzerine ekonomik sıkıntılarımızda eklenince, 2008/2009 sezonu ilk yarısındaki sabri ile devam etmek gayet akılcı bir çözüm şu anda.

    ha, sabri yine eski, bildiğimiz sabri'ye dönüşecekse, ben sağ bekte ali turan'ı yada başka bir oyuncuyu tercih ederim açıkçası, iki bekinde hücuma çıkamayan oyuncu olması pahasına. çok net bir şekilde, yararından çok zararı vardı sabri'nin bu takıma. bu benim düşüncemdir, gördüğümdür. koşardı, mücadele ederdi, taraftar oyuncuydu filan... geçerim bunları ben... takıma istemeyerekte olsa zararı varsa, bitmiştir.

    peki madem o kadar kötüydü, neden hep o oynadı derseniz o ayrı bir konu. fatih terim ve hagi dönemlerinde sağ bek oynamadı. eric gerets döneminde de cihan oynayamadığı zamanlar sağ beke çekildi. kalli varken, bu takımın sağ beki, son 10 yılda sebastian perez'le birlikte en dengeli, en düzgün sağ bek performansını veren uğur uçar'dı. ta ki malum konya maçına kadar... sonrasında da sabri'ye emanet edildi o mevki. özellikle geçen yaz çok bekledim bek transferi yapılmasını, orada yanıldım. ama bu takımın zaten düzgünü az bulunan bek pozisyonuna adam gibi transfer yapma, buraya para ve kontenjan harcama lüksü ne zaman oldu ki? son 10 yılda 2 tane düzgün sağ bek görmüş bu gözler, perez'le uğur oda...

    son olarak, sabri'nin yeni sezonda da geçen sezon ilk yarıda kaldığı yerden devam etmesi ve sağ bekte hepimizi memnun etmesi en büyük temennimdir. hıncan uluç kadar "futbol" zekam yok. megaupload'dan çok haz ediyorum. herşeyin en iyisinide ben biliyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın