• 75
    --- alıntı ---

    mola demiştik, formalar tanıtılana kadar yokuz demiş. internete bir resim düşmüş. sağolsun takipçilerimiz de bize ulaştırdılar. önce resme bakmak lazım. birkaç gün önce yine blog takipçilerimizden ilyas yeniay bana bir mail attı. mailde kayseri kale pazar'ı içinde somon formanın sahtesinin satıldığını söyledi. ben bu yukarıdaki resme bakınca formanın lisanssız, uzak doğu pazarından fırlamış, kısacası bizim çakma dediğimiz formalardan olduğunu anlıyorum. telekom reklamının konumu ve geçen seneki ile aynı bandrol, bana bunun böyle olduğunu gösteriyor. kısacası bu forma, bizim fabrikamızdan çıkmış olan bir ürün değil. bu forma çakma, ancak ;

    adidas'ın bu sezon böyle bir kalıbı var. adidas'ın bu sezon böyle bir yaka tasarımı da var. kısacası formanın görüntüsü 2010-2011 sezonu adidas kalıplarına ve yakalarına uygun. bu işte büyük problem. çünkü pembe renkli bir forma çıkacağını duyumlamış bir esnafın, kendi çabası ile yaptığı bir iş değil bu. bu orjinal taslakları ve orjinal tasarımı görmüş olan birilerinin yaptığı bir iş. biz blogda bir takım tahmini tasarımlar yaptık. okan sağolsun bize gelen bilgilerle bir takım çizimler yaptı. gazeteler de yeni sezon formalarımız diye kullandılar o resimleri. ancak o tasarımın adidas kalıbı bundan farklı bir kalıpla yapılmıştı. bu sebeple bu resimdeki formaya bakınca, ciddi bir sızma olayı olduğunu anlıyorum. kalıbına, yakasına kadar öğrenilmiş ve formalar daha tanıtılmadan çakması yapılmış. 2 sezondur bunu yaşıyor kulüp. dikkat çekici bir durum.

    özet geçecek olursak resimdeki forma çakma forma. ancak yakın zamanda lisanslısının tanıtımı da yapılacak ve şeklinin, şemalinin, kalıbının, yakasının farklı olacağını düşünmüyorum.

    lappap'tan not:bize linki veren arkadaş nerden buldu bilmiyorum ama, ekşi'den önce link bize ulaştı, onu ekleyeyim. ordan almadık yani.

    --- alıntı ---

    http://galatasarayformalari.blogspot.com/.../07/somon-forma.html

    yazarın notu: ulan kayserili değil misiniz? hepiniz aynısınız.*
App Store'dan indirin Google Play'den alın