• 1
    entry silinme nedenlerinden biri. öyle olmasına öyle ama ne tanımı yapılmış ne de bir örnek verilmiş. literatüre bir katkı, gözleri ufuklara bitişmiş ve sermayesi ümit olanları teskin etmek maksadıyla, dosta güven ve düşmana korku salsın diyerekten bir girizgah yapalım.

    başlık: bülent korkmaz.

    1. entry: iyi teknik direktördür.

    2. entry: hadi oradan be ne teknik direktörü.. o en fazla galatasaray'ın efsanesidir. teknik direktör olacak zekadan ve ferasetten varestedir.

    3. entry: her ne kadar bazı çevrelerce teknik direktör olarak yüceltilse de teknik direktör olma niteliklerine sahip değildir bülent korkmaz. ....

    4. 1. entry'de belirtilenlere katılmıyorum, katılanlara da katılmıyorum. katılmadığım gibi atılmam da.

    örnekte farazi olarak, irticalen verilmiş bülent korkmaz başlığına girilen entry legal entrydir. legal ne demek? ilk başta formata uygun demek, tanım var çünkü. sözlük denilen sosyal mekanların en başta gelen vazifelerinden biri tanım yapmak değil midir? dolayısıyla ilk entry efendi bir entry. ancak burada nitelikli olup olmayacağı gibi bir husus gündeme geliyor. entry tanım içerse de nitelikli olup olmama gündeme geldiğinde subjektif bir zemine kayarız. çünkü birisi için nitelikli olan diğeri için niteliksiz olabilir. bir futbolcunun örneğin sosyal çevresi futbolun sadece futbol olmadığına inanan birisi için nitelikliyken mevzuyu sadece futboldan ibaret gören birisi için niteliksiz olabilir. işte bu noktada sözlüğün legal yapısı kişilerin mülahazalarına bağlı olur. orası ayrı..

    2. entry 1.entry'e doğrudan cevap içeriyor. işte silinmesi gereken entry bu entrydir. çünkü cevap içerdiği entry silindiğinde referans alanın entrysi havada kalır. aradan geçen uzunca bir süreden sonra sözlüğe göz atan o referans içeren entry'nin neden bahsettiğini anlamadığı gibi şayet özel ve tabiat-üstü güçlere sahip değilse anlama konusunda isabetli bir tahminde de bulunamayacaktır. bu entry'nin silinme nedeni de esasında budur. sözlükte esas olan belli istisnalar dışında herhangi bir entry silinse dahi kalan entrylerin herbirinin kendine göre açık olabilmeleridir. bu sayede göndermede bulunulan ilk entry'nin aranma zorunluluğu ve zorluğu bertaraf edilebilecektir.

    3. entry ise her ne kadar referans içeriyormuş gibi görünse de esasında ilk entryden ilham alsa da anonim bir ifade içeriyor. ilk entry silinse dahi kendi başına bir anlam ifade edecek ve yazanın neden muzdarip olduğunun anlaşılmasına imkan tanıyacaktır. işte sorun bu noktada başlıyor. anlamadan dinlemeden silinen birçok entry bu neviden olmasına rağmen görünüşte referans içeriyormuş gibi dursa da kendi başına bir anlam ifade ettiği göz ardı edilerek silinmektedir. bu emeğe ihanettir, yazmak için sarfedilen çabanın inkar edilmesidir.

    4. entry ise ayrıntılı açıklamaya lüzüm göstermiyor. çünkü sözlükte olamayacak denli forum-chat tarzı bir entry.
App Store'dan indirin Google Play'den alın