• 18
    gerçek aşktır. sayıca az da olsan ölümüne bağırmaktır, maç biter sen kalırsın, geç çıkarsın, sesin kısılmıştır ama susmazsın. dişi aslanları görürsün, bebe aslanları görürsün, delikanlı aslanları görürsün, amca aslanları görürsün. tek yüreksindir! asaletsindir! aşksındır! belki küfür yersin, belki şişe, belki yumruk, belki bıçak, ama sevdiğin kızı korur gibi bağırırsın, sevdiğin kızı kollarına alır gibi sararsın kollarını vücuduna. vücudunun dışındaki sarı kırmızı formalar değil o deplasmanda takımını destekleyen, içerindeki sarı yürek, kırmızı ses telidir. seni anlayan futbolcularla göz göze gelme anıdır deplasman. sırtında formasını taşıdığın aslanın üçlü çektirmeye gelmesini beklemektir, her yerde her zaman sizinleyim demektir deplasman. futbolcunun bir el hareketidir, bir çalımıdır.

    çiledir, sıkıntıdır. ama beklenen an gelecekse çekilen çile kutsalmış, en kutsalı belkide. hani derler büyükler; bir asker arkadaşı, bir okul arkadaşı unutulmaz diye, yalan! deplasman arkadaşı unutulmaz. 12 yaşında evden kaçıp iki saat uzaklıktaki deplasmana, adanaspor-galatasaray, yetmez 3 saat uzaklıkta gaziantep-galatasaray gitmektir deplasman arkadaşınla kol kola. hagi'yi izledim, jardel'in golünü izledim demektir. nasıl anlatılır ki bu! izahı yok, açıklaması yok bu duygunun.

    platonik aşktır deplasman. sevdiğin çok uzaktır, şöyle bir görünmeye gelir, yapışırsın yakasına, yapışırsın takım otobüsüne. hep seninim, nerede olsan seveceğim demektir. sopa yiyeceğini bile bile çocuk kafada olsan, olgun kafa da olsan yürümektir o aslanların ter kokusuna hasret.

    ali sami yen mabedinde büyümedim belki ama deplasmanlara gittim, her zaman da gideceğim. deplasman farklıdır, deplasman yüreklidir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın