resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 2018
    galatasaray'ın başına gelmesinin iki nedeni var. birincisi; sayın adnan polat'ın başkanlık ömrünü uzatmak, ikincisi ise kişisel para hırsıdır.

    biz başkaları gibi ham hayallere kapılmadık. bunları ilk geldiği günden beri yazmaktayız. birinci maddede yer alan sayın adnan polat'ın başkanlık ömrünü uzatması gerçekleşmiş olup, ikinci maddedeki kişisel para hırsı kaynaklı son meyveleri de alıp gidecektir.

    bazılarının sandığı gibi bir sistem yaratmak ve devrim yapmak gibi ulvi bir amaçla gelmemiştir. böyle bir amaçla gelmiş olması için, birincisi; galatasarayın tüm mali problemlerinden sıyrılıp bir kenara 300-500 milyon dolar para koyarak bu arkadaşı getirtmesi ve kendisi ile 1+1 değil en az 5 yıllık bir kontrat yaparak "gel kardeşim, kur bize o barcelona sistemini, biz 5 yıl bekleriz" demiş olması lazımdı.

    bu nedenlerle gören göz ve düşünen kafa gereken doğru tahlili yapıp bu orta oyununa alet olmamıştır. frank rijkaard'ın galatasarayın içinde bulunduğu mali koşullar, eldeki kadro yapısı ve kendisi ile yapılan sözleşme neticesinde başarılı olamayacağını bilmemesi düşünülemez. gelirken "kumar oynarım kazanırsam biraz daha bir şeyler yutarım" mantığı ile gelmiştir. oynadığı kumar tutmamıştır. tutmaz da.

    transferleri kendi ekibi filan yapmamaktadır. geçen seneki transferleri de kendisi yapmamıştı. geçen seneki transferler de galatasaray yönetiminin yaptığı transferlerdi, bu sezon için yapılan transferler de galatasaray yönetimin transferleri. buraya yazıyorum; galatasarayı önümüzdeki sezon orta ve üst sıralara oynatıp hayranlarını üzecektir. bu orta oyunundan daha fazlası beklenemez. bu orta oyununa sırf para hırsı nedeni ile katılıp taraftarı ve kamuoyunu aldattığı için gözümdeki değeri "sıfır" teknik direktördür.
App Store'dan indirin Google Play'den alın