resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 2007
    bu sene yaşanan başarısızlık sonrası frank rijkaard isminin yarattığı heyecan bazı kesimler tarafından unutuldu, bazı kesimler ise zaten başından farklı beklentiler içindeydi. bu başlıkta geri gittiğimiz zaman ileride şampiyonlar ligi şampiyonu olma ümitlerinden, gerçekten avrupalı bir takım olabilme ve total futbol oynama ümitlerinden bir çok yazarca bahedildiğini görebiliriz. ben o zaman ilk kez gelmiştim bu sözlüğe, yazar olmak gibi bir hevesim yoktu sadece entrylerdeki ümidi görmekti niyetim, galatasaray taraftarının gösterilen misyon sonrası düşüncelerini görüp gururlanmak, bir nevi taraftarın nabzını yoklamaktı. çok mutluydu o zamanlar sözlük, herkes şampiyon olmasak olur, mühim olan vizyondur diyordu.

    tabi sonra işler değişti. hakikaten şampiyon olamadık. sezonda büyük kopmalar yaşandı takımda. gördük ki çok sevdiğimiz oyuncularımız, hayal ettiğimiz hedeflere bir boy küçük geliyor. dedik ki büyük olan galatasaray, kimse vazgeçilmez değildir. hafif üzgün takımdan ayrılışlarını izliyoruz hep ümit bağladığımız oyuncuların ama ikna olduk, galatasaray artık başka bir futbol düşüncesinin peşindeydi ve gidenler devrim şehitleriydi.

    şimdi burda bir çok insan eleştiriyor rijkaard'ı. cümlenin başından anlaşılacağı yere gitmeyecek söylediklerim. onlarda haklı. onlar bir ümit görmüyorlar rijkaard'da. onlara göre bu sene yeterli bir deneyimdi ve gelecek seneyi riske atmanın alemi yok. çok seviyorlar galatasaray'ı onlarda haklı tartışmanın lüzumu yok.

    ancak onlarda bizi anlasınlar, biz rijkaard'ın bu takımda devrim yapabilecek tek kişi olduğuna, artık bir sene gol rekoru kırıp bir sene 3. olan takımlar görmeyeceğimize, artık oyuncuların kendilerini galatasaray'dan büyük görmeyecekleri bir kültür yaratacağına inanıyoruz. sancı çekiyoruz bizde evet canımız çok yandı bu sene, ne transfer haberi takip edecek halimiz var, ne de keyifle bir çay içecek. ama geleceğe umutla bakmaktan vazgeçmekten imtina etmek gerek. zira başardığımız taktirde gelecek galatasaray'ın olacak, tıpkı geçmiş gibi.

    hadi biraz daha sabır arkadaşlar. herşey çok farklı olacak hissetmiyor musunuz?
App Store'dan indirin Google Play'den alın