• 12
    2002'nin 2004'ten büyük olduğunu gösteren karşılaşma.

    golsüz geçen ilk günün ardından ikinci günün ilk maçında da pek gol sesi beklemiyorduk. bir tarafta 2002 yılında ülkesinde düzenlenen kupada 4. olmayı başaran ve o günden bugüne guus hiddink etkisini hissettiren güney kore, diğer tarafta ise 2004 yılında portekiz’deki avrupa şampiyonası’nda basinaslı, nikopolidisli, dellaslı kadrosuyla şampiyon olmayı başarmış olan yunanistan vardı. yunanistan’ın hala otto rehhagel yönetiminde olduğunu düşününce bu maçta çok fazla gol olacağını düşünmek saçma olurdu. en önemli pozisyonların da duran toptan olmasını bekliyordum kendi adıma. nitekim daha maçın başında yunanistan kornerden az kalsın kornerden golü atıyordu, beş dakika sonra da güney kore duran toptan golü buldu.

    maç beklediğimin aksine çok tempolu devam etti ve güney kore maçı kontrolü altına aldı chu young park’ın da harika oyunuyla. yunanistan ise uzun boylu oyunculara sahip olmasına rağmen kornerlerde hiçbir tehdit oluşturamadı. güney kore’yi doğru düzgün izleyememiş biri olarak bu maçta onların oyununu çok beğendim, özellikle 10 numaralı oyuncuları park’ın pasları çok iyiydi. ilk yarının son dakikalarında yunanistan sağdan soldan ortalarla etkili olmaya çalıştı fakat başaramadı.

    ikinci yarı zevksiz başlamışken yunanistan savunması topu kaptırınca ji sung park golü attı. maçı izlerken yunanistan’ın gol atacağı yok diye düşündüm ve öyle de çıktı. ikinci golden sonra iki takım da maçı bırakmışken arada bir güney kore kontraataklarla pozisyonlara girdi. 70. dakikada kapetanos net bir fırsat kaçırdı, sonlarda da gekas’ın dönüp vurduğu topu kaleci çıkardı. son dakikalarda kore’nin öyle bir kontraatağı vardı ki izlemesi çok zevkliydi gerçekten de.

    üçüncü maçın ardından güney kore o ana kadar turnuvada izlediğimiz en iyi takımdı, 2002’den beri kendilerini sürekli geliştirdiklerini gösterdiler. gruptan kesinlikle çıkacaklarını düşünüyorum. yunanistan’da ise ahı gitmiş vahı kalmış bir takım vardı sadece ortada, hiçbir umut yok turnuvadan onlar adına.

    dikkat çeken oyuncular ise chu young park,ji sung park ve cho yon hyung’du.
App Store'dan indirin Google Play'den alın