• 79
    elimizdeki kadronun tüm oyuncularından faydalanabildiğimiz ideal senaryoda bir iki ufak revizyonla çalışabilecek diziliş.

    3'lünün solunda apo oynayacaksa oradaki kanatta jacobs gibi defansı önceleyen biri oynamak zorunda. esasında 3'lünün sol stoperi olarak jacobs oynamalı. bu pozisyonda yıldızlaşacak profil tam.

    ortada nelsson ve sağda davinson biçilmiş kaftan. nelsson'un konsantrasyonuna ihtiyacımız var ortada. davinson ise kendi kademesine kendi girebilen bir stoper olduğu için birçok defasif rolde sıkıntısız oynayabiliyor. yanındaki beki veya kanadı özgür bırakabiliyor.

    kanat rotasyonumuz aslında fena değil bu sistem için. yunus bir koridoru boylu boyunca kullanabileceğinin sinyallerini verdi 23 ekim 2024 galatasaray elfsborg maçı'nda, ama bu onu yanlış kullanmak oluyor. patlayacılığını muhafaza etmesi ve gerektiğinde kullanması bizim için daha değerli, oysa yunus dün devamlı apo'nun tarafına koştu.

    barış alper biraz daha görev adamlığına dönmeli mental olarak. şu sıralar fena halde takımın yıldızı kafasında. hak etmedi mi, etti, ama bu sistemde sağ koridoru alacaksa geçen seneki barış mentalitesine dönmesi iyi olur.

    onun dışında sallai ve jacobs da görev verildiğinde bu pozisyonları iyi oynayabilecek profiller.

    orta sahada ise 2 cm 1 cam yerine 3 cm oynanması gerektiği net. mertens, osimhen, icardi'bin aynı anda sahada olması takımın pil ömrünü 45 dakikaya çekiyor. aslında böyle bir lükse sahip olmak güzel, ama ana plan bu olamaz. torreira tutucu toplayıcı, sara regista/b2b karışık ve bir tane safkan b2b, hücum gözü iyi, skor yapabilen orta sahamız olsa harika olurdu. aslında aklımda biri var. yunus'u fatih terim'in emre kılınç'ı kullandığı gibi sol iç denersek çok pis verim alacağız gibime geliyor.

    ilerde ise osimhen-icardi ikilisi her maç her rakibe karşı gol çıkarabilecek bir ikili. özellikle false 9'laşan bir icardi çok kıymetli. dün olduğu kadar derine gelmemesi gerekiyor tabii. bununla birlikte bu ikiliyi gerekli anlarda hiç ikiletmeden bozabiliyor olmamız lazım. skoru aldık maçı tutmak mı gerekiyor, gerekirse osimhen, gerekirse icardi çıkmalı dakika kaç olursa olsun.

    elimizde joker oyuncular var. orta sahadaki çok spesifik işler hariç bence her mevkiide bu dizilişin ve türevlerinin altından kalkabilecek kadroya sahibiz. ziyech ve mertens dahi taktiksel ezber oturduktan sonra müthiş hamle silahları olarak kullanılabilir. abdülkerim, demirbay, jelert kısmen uyumsuz kalan isimler. jelert'in kopenhag'da 5li savunmanın sağında risk almayan bir rolde oynadığını unutmamak lazım. bizim takımda kanat oyuncuları bu dizilişte çok daha becerikli isimler olmak zorunda.

    her halükarda bu sezonun çoğunu 3'lü savunma türevlerini oynayarak geçireceğimizi düşünüyorum. okan buruk'la geçen iki sezonda takımımızın tam ritmini kasım-aralık gibi bulduğunu düşünürsek bence umut beslemek için fena bir konumda değiliz. yalnız daha fazla ciddiyete ihtiyacımız var. ben oldum kafasındaki herkes acilen bu kafadan çıkmazsa diziliş miziliş zerre fayda etmez.
App Store'dan indirin Google Play'den alın