• 1860
    uyuşturulmuş toplumunun her koşula ve gündeme 'buna da şükür - vardır bir bildikleri' şeklinde yaklaşmasının tezahürlerini yaşayan ülkedir.

    milliyetçilik soslu devlet taparlık ve eylem karşıtlığı, ülkeyi yönetenlerin hiçbir eylemine karşı halktan bir tepki almayacaklarını bilmeleri ve buna göre rahatça hareket etmeleri ile neticelendi. bugün ülkücülük, türk milliyetçiliği öcalan'ın meclise gelip konuşmasına öncülük etme cesaretini kendinde bularak bu işin zirvesini yaşattı. ne olacak ki? ne tepki çıkacak? 2025 yılına adım adım girdiğimiz bugünlerde türk milletinin herhangi bir olaya vereceği en büyük ve şiddetli tepki, instagram'da 2 milyon paylaşımlı bir story zinciri oluşturmaktan öte gidemez. aksini düşünen var mı?

    kimse geçmiş günlerin eskimiş hikayeleri ile maval okumaya kalkmasın. yarın terörist başı meclise gelse, ev hapsine ayrılsa ve hatta tamamen hür bırakılsa dahi devlete köle zihniyetli hale getirilen, devletin yürütme organlarına tapma eğiliminde olan bir toplumun cılız sesler çıkartan istisnaları hariç olmak üzere tamamı kendisine verilen hikayeyi özümseyerek devletimin yanındayım modunu açacaktır.

    türkiye insanı uzun bir çalışmanın ürünü olarak bu hale getirildi. yeni türkiye denilen şeyin tam karşılığı işte budur. tepkisiz bir halk, ne yapsa bir şekilde koltuğuna tutunan yöneticiler, 3 günde gece ile gündüz arasında politika değiştirebilen siyasi partiler, sosyal medyada bir kontrol mekanizması dahilinde story paylaşarak kendi vicdanını tatmin etmesine izin verilen bireyler. toplumlar kendilerinin yansıması olarak yönetilir. toplumun hali de bundan öte değildir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın