• 31
    cehaletin ve iki yüzlülüğün kişinin akademik başarıları ile ilişkili olmayacağının örneklerinden biridir. ekonomi alanında başarılılı olduğu gerçeği ortadadır ancak tarihi konuları o günün şartları ile değerlendiremediği de atatürk, cumhuriyetin kuruluş dönemi ve inkilaplar hakkındaki görüşleri ile ispatlanmış durumdadır. bilgisinin olmadığı konulara fikir beyan ederken en dikkatli olması gereken kişilerin başka alanlarda bu kadar başarılı olmasına rağmen taraf olduğunda ne kadar da saçmaladığını gözler önüne sermiş.
    sömürge haline gelen, her yeri işgal altında olan, kendisinin en iyi bildiği alan olan ekonomik olarak bitik bir ülkeyi savaşarak kurtaran, borçlarını ödeyen, üzerine halka cumhuriyet hediye eden, çağdaş medeniyetler seviyesinde bir ülke kurmayı hedefleyen kişiye laf edebilmek ya minnetsizliktir ya da düşmanlık.
    nobel almış olması sebebiyle sahiplenilmeye çalışılan başarısının da akademik kariyerinin lisans itibariyle tamamen yurtdışında oluşması değerlendirildiğinde çok da rasyonel olmamaktadır.
    bu ülke vatandaşının atatürk'e minnet duymamasını geçtim hakaret edecek seviyeye gelmesi popüler kültürü ya cehalet kaynaklıdır ya hıyanet.
App Store'dan indirin Google Play'den alın