• 71
    hakkında bir gelenek olarak iki zıt kutuptaki fikrin sözlükte dolaştığı takım. öncelikle şunu belirteyim nba'de tuttuğum bir takım yok ama iverson dolayısıyla 76 ers'a hafiften sempati duymaktayım. dolayısıyla bu adam lakers düşmanı ya da bu adamın babası "we want tacos" u bulan açgözmüş demeyin.

    ilk olarak medyanın pohpohladığı takım damgası yemiş. kısmen doğru zira los angeles amerika'nın medya merkezlerinden biri. diğeri de new york knicks haliyle. bu iki takımın ülkelerinde populer olması gayet doğal. lakers'ın sürekli gündemde olmasının bir diğer nedeni de takımda her daim bir süperstarın bulunması. abdulcabbarlar, magicler, worthyler, shaqlar, kobeler ve daha niceleri. özellikle bazı yıldızların ya çok sevilmesi ya da nefret edilmesi takıma da yansıyor haliyle. son yıllarda bu ünvan kobe'de. kabul edelim ki kobe bir shaq kadar herkesin sempatisini kazanmış bir basketbolcu değil ve bir nesil kobe'yi ya seviyor ya da nefret ediyor.

    bir de nba'in fenerbahçesi durumu var sözlükte. medya ve yıldız oyuncu bazında kıyaslanabilir ancak lakers karşılığını alabiliyor yatırımlarının. nba'in boston'la beraber en başarılı 2 takımından biri ve en fazla final oynayan takımı. çok iyi bir organizasyonları var ve şampiyon olamasalar bile başa oynamışlardır sürekli. yani örneğin boston bir hanedanlık kurarak üst üste şampiyon olurken, lakes çok daha istikrarlı bir şekilde yıllara yayabildi. yıldızlara paraları fenerbahçe gibi saçıyor dersem muhtemelen bu işten anlayanlar bana gülecektirler. nba'de her takım sahibi para babası ama hiçbiri kafalarına göre para harcayamıyorlar.

    artık kim neye benzetirsiniz size kalmış...
App Store'dan indirin Google Play'den alın