• 299
    açıkçası ben kadroda bir değişiklik beklemiyordum. belki olursa nelson sağ stopere geçer ve sağ beke de davinson geçer diye düşünüyordum. ya da sallai yunus değişikliği olur diye bekliyordum. açıkçası bu 2.si de önerdiğim bir şey değildi.

    4-2-2-2 ve 3-4-1-2 ye dönen bir sistemimiz var. fener deplasmanına ne yapacağını bilmediği neredeyse takımla hiç antrenman yapmamış sallai'yi yunus da iyi oynarken -burası önemli- değiştirmek çok mantıklı gelmiyordu. böyle bir şey olsaydı hocanın antrenman takdiri derdim. orta sahanın yumuşak kalacağını düşünüyor insanlar ancak son 2 maça baktığımızda bu duruma karşı zaten biz yunusla beraber orta sahayı 3'lüyoruz. mertens te oraya geliyor ve arkadan davinson destekliyor. biz ortasaha sertliğini profille değil kurgunun tutmasıyla sayısal olarak halletmeye çalışıyoruz. bundan verim almışken bunun üzerine çok değişiklik yapacağını düşünmemiştim hocanın.

    bu maç mertens kötü oynuyor diye düşünebiliriz. beklediğim şeylerden biri mertensin rakip stoperlerden biriyle eşleşmeye çalışıp hem kendini hem de rakibin (kendi kalesine yakın savunma çabasında) bir merkez savunmacısını devre dışı bırakmaya çalışması. yani bir nevi oyunu 10'a 10 bir hale döndürmeye çalışabilir mertens. tamam mertensten verim alamayız ancak merkez savunma oyuncularından biri mertens'i kovalarken savunmanın diğer kalemlerine katkıda bulunamazsa bu zaten içeri devrilen barış ve yunus için fırsat demek olabilir.

    bize bazı press tuzakları hazırlayacaklarını düşünüyorum. aynı zaman da sara'yı elimine etmeye çalışacaklardır. bu 2 hususa dikkat ememiz çok önemli. bunun yanın da kanat 1'e 1leri ve merkez dzeko bağlantısı bunlara da dikkat etmek lazım. bu 4 başlık bizim savunmamız için bana sorarsanız en önemli hususlar.

    hadi bakalım maç başlamak üzere. vurduğumuz gol olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın