• 14
    hakan şükür ve arif erdem ikilisine benzer bir rol bicilirse, arkalarında da mertens olursa bence is yapar. sallai de sol ayakli. mertens olursa icardi mecburen daha hareketli olmak zorunda. ha icardi statik oyununa devam edecekse, o zaman sallai biraz daha hareketli bir huviyette oynayabilir.

    o zaman su da ortaya cikar, arif-hakan-hagi'yi dusunun.

    sallai arif rolünde, icardi hagi rolunde, osimhen de hakan sukur rolunde. ama bunu daha farkli sekilde de degerlendirebiliriz.

    mertens hagi rolunde, osimhen arif rolunde, icardi hakan sukur rolunde. bu durumda tek handikap icardi ayagi ve son vuruslari daha iyi olmasina ragmen, hakan sukur'e gore daha statik oyun oynuyor. tabii son maclarda geriye gelip oyun kurulumuna katıldığını dusununce, icardi'yi hagi rolune koyabiliriz.

    daha gider birader bu. benim beynim yandi. ama anlayanlar anlamistir diye dusunuyorum. birebir degil benzer rollerden bahsediyorum.

    edit: ekleme.

    dusunurken su aklima geldi. bircok macta o donem hagi'yi 3 oyuncu marke ediyordu. hakan sukur'u de 2 oyuncu. hakan'in hareketli oyunlara yonelmesi, haginin de tek hamlede birkac futbolcu birden ekarte edebilmesiyle, geriden gelen umit davala, ergun, emre belozoglu, tugay vb oyuncularla cok kilit acti bu takim.

    yani 2si bir arada sahada olacaksa bu adamlari 2'ser 3'er kisi marke edecek. e bu adamlar kazma degil ki. birkac bilek hareketiyle, hatta bazen tek bile hareketiyle pozisyonu degistirebilme yetenegine sahip. bosverin ya biz neden dusunuyoruz, hatta okan buruk neden dusunuyor. rakipler dusunsun anasini satayim biz bunlari nasil durdururuz diye.
App Store'dan indirin Google Play'den alın