resim
Kaan Ayhan
Takım:Galatasaray
Mevki:Stoper
Yaş:29
Boy:1.85
Uyruk:Türkiye
  • 2601
    dün kendisinin merkezde defansif orta saha olarak oynadığı, bayern maçlarının ve manu maçının geniş özetini tekrar izledim. ne enteresan ki, galatasaray'ın okan hoca yönetiminde en iyi oynadığı maçlar olarak nitelendirilen bu maçlarda kaan ayhan'dan en iyi verimi almışız. 2'li stoper için yeterli değil, 3'lunun sağ stoperi olarak milli takımda da iyi oynamıştı. ayağı çok düzgün olmasından mütevellit, kendisini defansif orta saha olarak kullanmak bence en doğru seçim olurdu ve kendisinden maksimum verimi alabilirdik. bayern'e, manu'ya orta sahada tek başına kafa tutmuş resmen, hava toplarında iyi olduğu için ileride rakiplerin baskıyı kırmak için uzun vurmak zorunda kaldığı anlarda da neredeyse hepsini toplayıp, topu bize kazandırmış. ayağı da çok düzgün ve boey'i defalarca rakibin arkasına kaçırmayı başarmış zira yerden, araya isabetli paslar da atabiliyor. neticede korner ve serbest atışlarda da ciddi bir tehdit kaan.

    biz niye bu adamı hala yarım veya hiç katkı vermediği bölgelerde oynamaya zorluyoruz anlamış değilim. belki adam yiyen, fuleli ve hızlı bir defansif orta saha değil ama kolay kolay pas hatası yapmayan, mücadelesi üst düzey, topun sende kalmasını sağlayan, fiziği kalın ve iri bir oyuncu kaan. dolayısıyla dile getirmek istemesem de transfer sezonu başından beri, defansif orta saha transferini hep gereksiz buluyordum. sakatlığı ile alakalı da bir sorununun olmadığını ve iyileştiğini söyledi. izlediğim özetlerde torreira'yı o kadar çok rahatlatmış ki, torreira o önde baskı yapan pirenalığını cok daha efektif kullanmış.

    4-2-3-1 okan hocanın favori sistemi değil mi? bu noktada torreira, kaan ve önlerinde sara veya kerem ile etkili ve gecilmesi zor bir orta sahamiz olabilirdi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın