• 1135
    artık çıkardığı sorunlar iyice bariz olan 2'li orta saha düzeni bizde 1.5 yıl boyunca çalıştı.

    nedeni basit:
    1-futbolcu kalitemiz yüksekti, defoları tolere ettik.
    2-rakipler antitez bulamadı.

    ama buna rağmen hedef maçlarda zorlandık, çünkü bu maçlarda kendimize denk takımlarla mücadele ettik.

    fakat geçen sezonun son çeyreği ve avrupa maçları gösterdi ki bir defansif* bir de ceza sahası koşusu atan futbolcu*, orta sahayı tutmak için yetmiyor. ha, torreira-sara'nın bir kaç model iyisini alırsanız bu diziliş yine çalışacaktır. çünkü kaliteyi artırıyorsunuz. fakat şu an için böyle bir durum söz konusu değil.

    benim alternatifim, buradaki niteliği artıramıyorsak ve artık deşifre olduysak niceliği artırmak. yani 3'lü orta saha düzenine geçmek. kadroda sara-torreira'nın yanına en uygun isim kerem demirbay olarak görünüyor. fakat bu durumda, bu 3'lüyü ikame edecek sadece iki isim kaan ve berkan kalıyor. artık ocak ayına kadar bir şekilde burayı götüreceğiz.

    diğer bir seçenek de, 4 orta saha karekterli isim ile 4'lüyü kurmaktı, 11-12 sezonu gibi. bu yola hiç girmedik.

    bir diğer problem de osimhen'in gelişi ile birlikte 4-2-3-1 artık oynamayacak olmamız. burada mertens önde pres yaparak orta sahanın yükünü bir nebze alıyordu fakat şimdi ne osimhen ne de icardi'den mertens presi bekleyemezsiniz.

    sözün özü mevcut kadronun defoları göz önüne alındığında en efektif orta saha, 3 isim kullandığımız formasyon gibi görünüyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın