resim
José Mário dos Santos Félix Mourinho
Görev:Teknik Direktör
Takım:Fenerbahçe
Yaş:61
Uyruk:Portekiz
  • 3149
    kendisinin iyi bir teknik direktör olduğu konusu nazarımda tartışmaya kapalıdır. son dönemi tartışma konusudur bu konuda da çoğu renktaş ile hemfikiriz. ben daha farklı bir konuya dikkat çekmek istiyorum.
    chelsea ve ınter dönemleri estirdikten sonra nereye giderse gitsin inanılmaz yüksek fiyatlara bomboş transferler yaptırmış ve kendi ayrıldıktan sonra takımları bu topçuları teneke bağlayarak bile gönderememektedir.
    örnek vermek gerekirse united'de paul pogba'ya 105 (bedava)milyon, lukaku'ya 84,7 (74) milyon, fred'e 59 (9.74) milyon, mkhitaryan'a 42 (34) milyon, eric bailly'e 38 (bedava) milyon, lindelöf'e 35 milyon ve nicesi; 2. chelsea döneminde tammy abraham'a 41 (41 kendisi geri alıyor) milyon, willian'a 35,5(bedava) milyon, cuadrado'ya 32 (20) milyon, abdul rahman baba 26 (bedava) milyon gibi paralar ödenip bu topçuların çoğu mou sonrası teneke bağlanarak yollandı. ek olarak lo celso 32 (5) milyon, reguilon 30 milyon, kumbulla tam 26.5 milyon gibi diğer takımlarda da benim gözümde fecaat transferleri vardır. (transfermarkt verileri göze alınmıştır.)(parantezdeki değerler satış fiyatlarıdır.)

    sonuç olarak kendisi iyi bir teknik direktördür. fakat modern futbola ayak uyduramamış olduğunu düşünüyorum ve transferlerini genel olarak kendi bildiği eski futbol üzerinden oynamak istediği oyuna dayalı olarak yapıyor ve aldığı futbolcular genellikle eski tip topçular oluyor; bu da kendisi ayrıldıktan sonra yeni teknik direktör tarafından oyuna uymayan-beğenilmeyen topçular silsilesi doğuruyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın