• 714
    eksileriyle, artılarıyla türkiye'nin en köklü kurumlarından biridir.

    fenerbahçe veya beşiktaş başkanlığı ile galatasaray başkanlığı arasında bazı farklar vardır. diğer başkanlar görevi canı sıkılınca bırakır genelde. veya kulüpte kendilerine ses çıkaracak pek kimse olmaz, olsa da susturulur.

    ama galatasarayda işler taraftar gözünde olumlu giderken bile muhalefet olur. mutlaka birileri çıkar, olumsuz tek bir şey bulur ve yönetimin yüzüne vurur. diğer üyeleri de "bu kadarı olmaz" fikrine ikna eder.

    bunun en önemli nedeni galatasaray lisesidir. en yakın rakibe bakmak gerekirse futbol şube sorumlusu tribün kopuğu selahattin baki, fetöcü hamdi akın, kamuyu 25 milyar tl zarara uğrattığı iddia edilen hulusi belgü gibi isimler var. galatasarayda bu tip rezillikleri önleyen mekanizma galatasaray lisesidir.

    tabi ki içinden çürük elmalar, haketmediği göreve getirilen kelaynaklar olabilir. başka takımlarda da yaşanan olaylar bunlar. ama geçmişi düşünürseniz ibra edilme, ibra edilmeme gibi terimlerin sadece galatasaray ile ilgili haberlerde duyduğunuzu fark edersiniz. lise bu örgütlenmeyi sağlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın