resim
Alexandru Cicâldău
Takım:CS U Craiova
Mevki:On Numara
Yaş:27
Boy:1.78
Uyruk:Romanya
  • 2332
    maaşının tamamını ödeyeceksek bile, "madem maaşını biz ödeyeceğiz salıverin gitsin de kurtulalım" mantığı doğru değildir. sözleşmenin ayrıntılarını bilmek gerekir ancak bu şekilde bir yol tercih edilmesinin bir çok sebebi olabilir, örneğin;

    -romanya'da futbolcular %10 gelir vergisi ödüyor, türkiye'de ise bu oran %40. dolayısıyla futbolcu ile yapılan anlaşma net tutar üzerinden ise, oyuncu romanya'da profesyonel faaliyetine devam edeceğinden kulüp için %30 vergi kazancı olur.

    -kendisinin 2 yıllık daha kontratı var, dolayısıyla kendi liginde iyi performans gösterirse son yıllık maaşından zararsız kurtulma hatta bir miktar bonservis elde etme şansımız bile olabilir, aynı zamanda milli futbolcu sonuçta.

    -ffp konusu. eğer sözleşmeyi feshederseniz, kalan tüm alacakları ödeme şartlarına da bağlı olarak bu yılki bütçeye dahil olabilir.

    -yurtdışına transfer edilen bir oyuncunun gideri işletme gideri olarak düşünülebilir ve kulübün vergi matrahından düşülebilir.

    -sözleşmenin erken feshedilmesi ekstra tazminata yol açabilir.

    genel olarak futbolcuları fazlaca değersizleştirip mümkün olandan fazla zarar ettiğimiz konusuna ben de katılıyorum. ancak bazı konularda kesin konuşmak için de yeterli veri elimizde yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın