• 169
    yönetim ve okan buruk yüzünden 24-25 sezonu için taraftarın da kafasını karıştıran hadise.

    taraftar bir anda gaza gelip onyekuru istiyor mesela. fakat 3'lü defans formasyonuna geçileceği söylenen gezegende onyekuru'nun tek yeri yardımcı forvet olur ama o bölge de ziyadesi ile meşgul. bunun dışında mevcut kadro yapısında yabancı sınırını kimse onyekuru ile doldurmak istemez. onyekuru ancak, 4'lü savunma kanat forvetli oynadığımız, kerem'in kaldığı ve zaha'nın gittiği senaryoda mantıklı olurdu.

    osimhen'i kanatta kullananlar da var ama bunu yapmak haaland'ı kanada atmakla eş değer. en olmayacak iş.

    kaan'ı keza orta sahada kullanmak takımı iflah olmaz bir defansif takıma dönüştürür bu düzende. top seviye maçlar için belki kabul edilebilir ama 3'lüde kaan'ı göreceğimiz ideal yer ancak stoper semaları olur.

    sara'nın forvet arkası oynama fikri de bana kalırsa şaibeli. zira sara, ceza sahasına geç koşular yapan, yüksek pas isabetli, ve sık sık uzun ve hat kıran pas atabilen bir isim. yine uzaktan şutlarını kullanabilmek için de kalabalıkta değil, boş alanda top alması gerekiyor.

    yunus'a gelirsek, yunus artık kanat forveti unutacak. yunus bu saatten sonra çift forvetin arkasında isim ya da tek forvetin arkasındaki iki isimden biri olabilir. eğer kalırsa yusuf için de aynı şeyler geçerli.

    bunun yanında bir çok mevkide oynamayı vaadeden ve bana kalırsa 3'lü defans formasyonuna 4'lüye göre çok daha uygun olan; barış, jelert, berkan gibi isimlerin de asıl oynaması gereken mevkiler kafa karışıklığı yaratıyor, yaratacaktır.

    sözün özü, görünen o ki okan buruk, 3-5-2 formasyonuna dönme kararını osimhen transferi ile birlikte verdi. maalesef bu çok geç verilmiş agresif bir karar. okan buruk'un avantajı ise kadroda 3'lü formasyonda verim alabileceği isimlerin, 4-2-3-1'e göre fazlalığı.

    gönül isterdi ki bu karar 1. kamp döneminde alınsın. hazırlık maçlarında test edilsin. 3-4 aylık sürede bu formasyon ve getireceği sistemi alışılsın, ve mükemmelleştirilsin. ama olmadı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın