• 974
    yine efsane(!)hamlelerle taçlandırılan transfer sezonu!

    2023 efsane kadro dersin oyunculara çok üst perdeden maaşlar ödersin bunu şampiyonlar ligi geliri için yaparsın. oyuncuların maç seçer büyüklere karşı büyük orta segment takımlara karşı yokluk oyunu oynar ve avrupadan elenirsin. sonraki sezon bu maaşları karşılamak için tek çaren şampiyonlar ligidir. kadroda takviye batshuayi vardır. yine aynı oyuncular yine aynı burnu büyüklük. young boys’a karşı 2 maçta da hezimet. gelir kapıları kapanır. kadronun maliyetini karşılamak imkansızdır artık. bunun üzerine ne mi yapılır? okan hocanın anlaşamadığı “yıldızının barışmadığı” zaha + oliveira ikilisi kulüp kasasından 10 m € gibi bir para ödenerek yollanır.

    takımın kaptanlarından ve zaha ile birlikte 2 sol açığından biri olan kerem 12 m € için satılır. oyuncunun menfaati önemlidir elbet ama ya galatasaray’ın menfaati ne olacak. hiç mi göz yok izan yok. dünya çapında 2 sol kanat oyuncunun 2 sini de kadrodan silerken hiç mi biz kimi oynatacağız burada demediniz?

    ben bir de şunu anlamıyorum. dünyada bu iş çok basit işliyor. teknik ekipler, scout ekipleri ve alanında iyi olan profesyonel futbol yöneticileri takımlarına uygun profildeki her mevkiden isimler için çalışmalar yapıyor. listeler hazırlıyor. kendi oyuncularına da bir teklif gelince o mevkideki hedeflerinden birini almadan oyuncunun çıkışına müsaade edilmiyor. çünkü takımın menfaati bunu gerektiriyor. sen ne demeye keremin çıkışına izin veriyorsun. para desen para da değil. keremden gelen parayı zaha+ oliveira nın feshi için yaktın zaten. diyecekler ki “avrupa için listeye eklenebilsin oyuncu zarar görmesin diye çıkışına onay verdik.” ancak ve ancak şöyle verebilirsin: kerem’e teklif eğer geç geldiyse dersin ki teklif geç geldi, biz listemizdeki oyuncu ile 2 günde anlaşamazsak otur oturduğun yerde kardeşim. anlaşırsın, yeni kanat oyuncuna imzanı attırırsın, ondan sonra keremin çıkışına onay verirsin. kerem o zaman gider. ha bir de eğer teklif zaten vardı ve uzun süredir görüşülüyordu ise o zaman zaten yönetimin yaptığının ismi beceriksizlik, plansızlık falan değil başka birşey!

    osimhen çekiyorsun senelik 6 milyon deniliyor. kadron zaten senelik ücret açısından en şişkin yıllarını yaşıyor. bir de osimhen’e maaş vereceksin. tabi ki vereceksin. ama trendyol süper lig şampiyonluğu bu maaş bütçesinin yarısını bile karşılamaz. mecburen avrupa liginde başarı elde etmek zorundasın. tamam şampiyonlar ligi gibi para akmayacak. ama akmazsa damlasın, bir sene daha çark tıkanmadan dönsün demek zorundasın. peki ama bil bakalım önünde ne gibi bir sorun var. takımda kanat oynayabilen oyuncu sayısı 3. evet evet tamı tamına 3. barış alper+ yunus+ gemileri yakmış ziyech. kadro bildirim süresi sona erdi. ziyech de giderse barış ve yunus ile avrupa liginin grup(lig) aşamasını neredeyse tamamlayacağız.

    ilerde osimhen+icardi+ batshuayi üçlüsünden biri ya da birileri olacak arkalarında 37 lik mertens+ barış + yunus. şu dakikadan sonra da allah rızası için avrupa’dan ilk turda elenecek takıma rabiot’muş, fırsat transferiymiş kimse ne beklesin ne de yönetim böyle bir hamle yapsın. genç ve potansiyeli olacak bir mümkünse iki kanat oyuncusu ve aynı şekilde orta saha, stoper ve sol bek alıp bitirelim. lige odaklanalım.

    harika bir kadro planlaması. emeği geçen herkese teşekkürler. gecenin 4:00’üne kadar benim gibi sinirden uyuyamayan sevgili galatasaray taraftarı, allah hepimize sabırlar versin…
App Store'dan indirin Google Play'den alın