• 2
    bu maçta almanya'nın golünü horst hrubesch atmıstır. maç ntvspor'da söyle anlatılmıs:

    --- alıntı ---

    ispanya'da oynanan kupada gruplardaki almanya-avusturya maçı tarihe kara bir leke olarak geçmesinin yanında futbolda kural değişikliğine gidilmesine yol açan maçlardan biri oldu.

    almanya, avusturya, cezayir ve şili'den oluşan grupta cezayir ilk maçta almanya'yı 2-1 yenerek kupada bir avrupa takımını yenen ilk afrikalı takım oldu. grupta son maç almanya ve avusturya arasında oynanacaktı.

    cezayir, şili maçını bir gün önce oynayıp kazanmıştı. almanya'nın avusturya'yı 1-0 ya da 2-0 yenmesi halinde, almanya ve avusturya averajla cezayir'in üzerinde yer alacak ve cezayir elenecekti. almanya'nın 3 ya da daha farklı kazanması halinde avusturya, maçın berabere ya da avusturya galibiyetiyle bitmesi halinde almanya elenecekti.

    maçta almanya 10. dakikada horst hrubesch'in golüyle 1-0 öne geçti ve iki takım maçın böyle bitmesi için elinden geleni yaptı. golden sonra iki takım oyuncularının topa amaçsızca vurdukları görüldü. topun hakimiyetini elinde bulunduran takım kendi sahasında paslaşıyor, yakınlarına rakip oyuncu geldiğinde topu kalecilerine atıyorlardı. o dönemde 'geri pas' kuralı yoktu ve kaleci takım arkadaşlarından gelen topu eliyle kontrol edebiliyordu. bunun dışında maç kimsenin olmadığı boş bölgelere atılan uzun toplarla geçti ve ciddi bir gol pozisyonu olmadı. oyunda çaba harcayan tek oyuncu avusturyalı walter schachner oldu.

    maçı izleyenler iki takıma da tepki gösterdi. ard televizyonu yorumcusu eberhard stanjek, maçın bir bölümünden sonra yorumlamayı bıraktı. avusturyalı spiker robert seeger, izleyicilerin televizyonlarını kapatmalarını istedi.

    gijon'da oynanan maçta ispanyol taraftarlar da boş durmadı ve 'dışarı, dışarı' tezahüratlarında bulundu. kızgın cezayirli taraftarlar, oyunculara kağıt para attı.

    maç, beklendiği gibi 1-0 almanya'nın galibiyetiyle bitti ve cezayir elendi.

    maçın ardından fıfa, kural değişikliğine gitti ve gruplarda son maçların aynı saatte oynanmasına karar verdi.

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın