resim
Hakim Ziyech
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:31
Boy:1.80
Uyruk:Fas
  • 2892
    geçen sezon şampiyonluğu kendisinin uzaktan şutları veya duran toplardan adrese teslim kesmeleriyle geldi. son haftalarda kaç maç aldı saymayı bıraktım.

    bu adam raket gibi bir sol ayağa sahip, şut açısı yakaladığında büyük bir gol tehdidi oluşturabilen bir oyuncu. ters kanata kestiği kavisli topları atabilecek adam takımda yok. yeri geldiğinde araya inceyi de bırakabiliyor. sağ ileri uç kanatta geçen katar dünya kupasında da fas milli takımı ile önemli işler yaptı.

    adamı mevkisi dışında oynatırsan verim alamazsın. her oyuncu barış alper yılmaz, ümit davala gibi versatil değildir. bu adamın defansif oyunda katkısı kariyeri boyunca yok.

    altını çizerek söylüyorum. 4-4-2 sağ kanatı oyuncusu değildir.
    4-4-2 formasyonunda orta saha bloğunun 4’ü de iki yönlü oyuncu olmak zorunda. sistem ancak böyle işliyor. okan buruk mesela o kanatta oynardı. çünkü futbolculuğunda sağ iç olarak evrildi.

    young boys maçında kendisinin 4-4-2 nin sağında tercih edilmesi tamamiyle yanlış bir karardır. bu adamla bu kadar süre idman yapıp bunu görememek ayrı bir körlük cehalet veya basiretsizlik.
App Store'dan indirin Google Play'den alın