• 928
    tekrar saymak istemedigim malum maclar sebebiyle, gecen seneden beri mevcut birikmis hayal kirikliklarimiz varken, takimdan ve teknik heyetten bir reaksiyon beklerken, ispat maci beklerken tamamen cokmus oldugumuz mac. hatta bilmiyorum katilan olur mu ama bence en kotu macimiz oldu hepsinden. yani kopenhag ve prag ic saha maclarinda yine de iyi ve ustun oynadik biz. acaip goller kacirdik biz baskilar kurup, onlardan iyi takim oldugumuzu hem hissedip hem de hisettirdigimiz donemler oldu mac icinde. hatta deplasmanlarda da kotu oynadigimizi dusunmuyorum, kopenhag bizi skor avantajiyla da kitlemisti ama dogru oyunu oynamistik biz o gun. prag deplasmani kirmizi kartla bozuldu. fenerbahce macinda bile, bizi sadece bozmustu fenerbahce, kendileri de uretemiyordu ve muslera'nin bireysel hatasi olmasa gol atabilecek gibi durmuyordu.

    young boys'a 180 dakika hic bir varlik gosteremedik bana gore, herhangi bir isvicre taraftarini etkiledigimizi sanmiyorum misal. acik ara en kotu performansti bu. ozellikle ilk yari bittiginde ustumuzden tir gecmis hissiyatina kapildim acik konusayim. bayern, united vs bile bizi bu hale sokmadi gecen sene, acaip bosluklar verdik ve her an gol yiyebilecekmis gibi caresiz izledim maci. malesef mac oncesi umutlu durmaya calissak da kafamizin bir kosesinde duran bir senaryoydu ve sasirtmadi. zaten ilk maci kaybettigimiz eslesmelerde donme oranimiz asiri dusuktu, biz hep boyle bir takimdik, bu da farkli olmadi. mental olarak buralari kaldiramiyoruz, kotuysek kotuyuz, iyiysek iyiyiz.

    soyle bir cirpida gecmise gidiyorum ve bizi avrupa'da eleyen takimlari animsiyorum. hem eslesme hem gruplarda bizim ustumuzde bitiren takimlar olarak. ostersunds, karpaty lviv ve tromso faciaydi. psv, lazio, benfica ve barcelona bize karsi favori olan takimlardi zaten. ama anderlecht, club brugge, rangers, kopenhag, sparta prag ve simdi young boys. bu seviyeye elenmek hayal kirikliginin otesinde artik. top lig takimlarina karsi zaten bir sey bekleyemiyoruz, onun bir alti ulkelere, portekiz, hollanda liglerine karsi da yine favori degiliz eyvallah. ama bir zahmet belcika, isvicre, avusturya, iskocya seviyesiyle de yasamasaydik bunlari. haketmiyoruz desem yalan olur, zira bu ulkeler bile 10 yil oncesinden cok ileri gitti, futbola odaklaniyorlar, sadece futbol dusunuyorlar muhtemelen. biz futbol takimi degil gibiyiz, baska bir savas veriyoruz ulke icinde, futbol bunun bir dali gibi. boyle olunca da lig seviyesinin ustunde ama avrupa'nin orta seviyesinin bile cok altinda bir yere sikisip kaliyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın