resim
Mauro Emanuel Icardi Rivero
Takım:Galatasaray
Mevki:Santrfor
Yaş:31
Boy:1.81
Uyruk:Arjantin
  • 11484
    bu adamı geçen sezonun ikinci yarısı bir çok maçta geriden oyun kurmak zorunda bırakmışsın. adam dünya’nın sayılı son vuruşçularından. transfer döneminde naparsın? böyle saçma sapan roller yüklenmek, geniş alanda koştur koştur oynamak zorunda bırakmayıp dünya’nın en iyilerinden olduğu bitiriciliğe odaklanacağı bir sistem yaratmak için transfer yaparsın. illa adamın “lan ben icardi’yim. ne işim var 10’da, 8,5’da?” diye trip atması mı lazım? iyi pas atıyor da olabilir. mesele oysa koy stopere geriden oyun kursun bari.

    misal şu an rakip alanda seken topları alamamamızın en büyük sebeplerinden biri icardi. çünkü orta saha - ceza sahası arasında topuna da koşmuyor, prese de yeltenmiyor. bir gram suçu var mı? yok. niye? adam o bölgenin oyuncusu değil. kafa hep santrafora gidiyor. yani şu eşleşmede “geriyi ve orta alanı sağlam tut, icardi’yi pozisyona sok” diye basit bir strateji kursan bu kadar git gelli olmazdı maç.

    yani şu elemenin ilk 3 devresi korkunç. ıcardi’ye biçilen rolden, ısrarla orta sahanın rakibe bırakılmasına her anlamda korkunç.

    (bkz: 27 ağustos 2024 galatasaray young boys maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın